KVK KVM1
KVK KVM1

Billijk 2-2 gelijkspel na spannende cupmatch

Na de zege op STVV kon nieuwe winst tegen Mechelen de Kerels tijdelijk alleen aan de leiding brengen. Palaversa was er niet bij, Fixelles (eerste basisplaats) was zijn vervanger. Nieuweling Kadri begon op de bank.

27/08/2021
KVK KVM2
KVK KVM2

Storm blijft kwelduivel voor Kerels

Na een pakkend eerbetoon voor ex-Gouden Schoen Wilfried Van Moer startte de partij onder veel enthousiasme in een sfeervol Guldensporenstadion. De bezoekers begonnen het best met snelle druk naar voren. Eerst pakte Ilic, de man in vorm, nog uit met een heerlijke redding op een poging van Mrabti, bij de tweede Mechelse poging was het wel prijs. Storm haalde van ver uit en de goal werd, na een VAR-interventie, dan toch goed gekeurd : 0-1.

KVK dat wel balbezit had, kon zijn stempel niet drukken op de partij en had het vooral moeilijk op de flanken. De poging van Storm werd eerst nog afgeblokt maar nog voor de twintigste minuut stond de 0-2 toch al op het bord. Walsh bediende opnieuw Storm en dit keer scoorde de Malinwa-spits wel. Net als vorig seizoen toen hij ook al twee keer scoorde tegen KVK.

De thuisploeg verteerde die tik maar moeizaam. Ilic stond goed te keepen en vermeed ei zo na een derde goal, Cuypers kopte tegen Fixelles aan en Storm, nog maar eens hij, zag zijn poging door Dewaele gepareerd.

Net voor de rust liet KVK toch nog even zien dat het toch nog niet KO geslagen was. Eerst trapte Moreno tegen de paal, kort daarop viel het thuisdoelpunt toch maar Chevalier stond buitenspel en zo gingen we rusten bij 0-2.

KVK KVM5
KVK KVM5

Nieuw 'patatje!' van D'haene

De Veekaa mocht in de tweede helft naar zijn eigen spionkop spelen en dat zorgde voor nieuwe energie bij de spelers. De eerste kans was er een van uitstekende makelij maar Dewaele, oog in oog met Coucke na een prima dieptepas van Moreno, vond de Mechelse doelman op zijn weg.

De druk werd groter, Mechelen probeerde het tempo uit de match te halen maar net op dat moment pakte D’Haene nog eens uit met een ouderwets ‘patatje’. Buitenkantje rechtervoet en magistraal in de winkelhaak : 1-2. Een doelpunt dat de term wereldgoal verdient.

De bezoekers waren wat van slag en konden geen vuist meer maken. Elsner zorgde met Gueye en even later Kadri en Mbayo voor vers bloed en KVK bleef zwoegend op zoek gaan naar de gelijkmaker.  Tot twee keer toe was er appèl voor penalty waarop de scheids niet inging, maar dat deerde de rood-witten niet. Voortgestuwd door een enthousiast thuispubliek zocht en vond het de gelijkmaker toch. Kadri schudde een meesterlijke assist uit zijn schoenen (wat een visitekaartje!) die door Gueye al even knap werd binnengekopt : 2-2.

De spanning bleef om te snijden, Kadri schoot rakelings naast en een voorzet van D’Haene ging voorlangs, maar uiteindelijk moesten de Kerels toch tevreden zijn met een punt. Beide teams hadden kunnen winnen maar moesten zich neerleggen bij het billijke gelijkspel.

Na de interlandbreak volgend weekend trekt KVK naar Den Dreef voor het duel met OH Leuven.

KVK KVM4
KVK KVM4

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Dewaele, Sainsbury, Radovanovic, Chevalier (83′ Jonckheere), Selemani, Fixelles (72′ Mbayo), Badamosi (63′ Gueye), Vandendriessche, Moreno (72′ Kadri), D’Haene
Bank: Delle, Rougeaux, Mbayo, Gueye, Kadri, Jonckheere, Herrmann, Ocansey

KV Mechelen speelde met Coucke, Bijker, Bateau, Walsch, Storm, Cuypers (60′ De Camargo), Shved (55′ Hairemans), Peyre, Mrabti (72′ Vanlerberghe), Schoofs, Gouet
Bank: Thoelen, Hairemans, Kaya, de Camargo, Souza, Vanlerberghe, Engvall

Goals : 13′ Storm (0-1), 20′ Storm (0-2), 58′ D’Haene (1-2), 76′ Gueye (2-2)
Geel : Vandendriessche, Badamosi, Schoofs, Hairemans, Bijker
Toeschouwers : 3493

Naam(Vereist)