WhatsApp Image 2022 01 22 At 4.51.42 PM
WhatsApp Image 2022 01 22 At 4.51.42 PM

Billijk 1-1 gelijkspel tegen Eupen

Met een tien op twaalf op zak kreeg KV Kortrijk op een koude zaterdagmiddag Eupen op bezoek. De bezoekers waren in vrije val in het klassement en dus was een nieuwe driepunter een logische ambitie.

Coach Belhocine haalde Watanabe, Torp en Fixelles uit de ploeg die op Gent gelijkspeelde. In hun plaats verschenen Rougeaux, Kadri en Moreno. Sissoko verving de gekwetste Vandendriessche – Steven Verhamme

22/01/2022
WhatsApp Image 2022 01 22 At 4.51.44 PM
WhatsApp Image 2022 01 22 At 4.51.44 PM

Eupen gevleid op voorsprong

Voor de laatste keer zagen we een Guldensporenstadion zonder supporters. Die misten op die manier hoe captain D’Haene gehuldigd werd voor zijn 200ste match voor de Kerels.

De studieronde duurde een tijdje en het was zoeken naar het juiste ritme voor beide teams. Uiteindelijk waren het toch de rood-witten die het best uit de startblokken schoten. Messaoudi knalde naar doel, maar vond de Eupense keeper op zijn weg.

Stilaan verhoogden de Kerels de druk en de bezoekers kwamen er nauwelijks aan te pas, maar kansen leverde dat niet op, tot Moreno bijna profiteerde van balverlies van Agbadou. De poging van Marlos strandde jammerlijk op de lat. Ook Mbayo liet zich gelden met een pegel, maar Himmelmann bracht redding, Moreno trapte de afvallende bal hoog over.

Tegen de gang van het spel in kwamen de Oostkantonners op voorsprong bij hun eerste aanval. Ngoy zat in de sandwich tussen vier Kortrijkse verdedigers, draaide zich knap vrij met één actie en zette zich zo alleen voor Ilic. De aanvaller legde de bal koudweg in de rechterbenedenhoek en bracht zijn team zo op 0-1. Onverdiend op achterstand dus.

Kort daarop kon Eupen zijn voorsprong ei zo na verdubbelen. Peeters sneed een vrijschop goed aan en zette Cools zo alleen voor doel, maar de oud-speler van Westerlo miste onbegrijpelijk net voor het Kortrijkse doel.

KVK was even van de wijs, maar nam de match terug in handen voorbij het half uur. Eerst schoot Kadri vanop afstand naast, een poging van Messaoudi, na een snelle actie van Mbayo, werd afgeblokt.

In de slotfase pakte Heris geel na een aanslag op Sissoko, aan de overkant zeilde een goeie bal van Rougeaux voor doel maar Kadri kwam een voetje te kort om de gelijkmaker binnen te schuiven. 0-1 halfweg.

WhatsApp Image 2022 01 22 At 4.47.12 PM
WhatsApp Image 2022 01 22 At 4.47.12 PM

Eerste goal Messaoudi brengt KVK langszij

De tweede helft startte met een goeie mogelijkheid voor de bezoekers. Ilic twijfelde iets te lang en topschutter Prevljak was te verrast om er iets goed mee te doen.

In plaats van 0-2 maakten de Kerels gelijk bij hun eerste aanval na de rust. Messaoudi profiteerde erg goed van de ruimte die hij kreeg, mocht vrij naar doel trappen en Himmelmann verkeek zich volledig: 1-1 na 53 minuten spelen en alles te herdoen. Voor Billel trouwens zijn eerste goal in Kortrijkse loondienst.

De wedstrijd barstte nu helemaal open. Ilic had een goeie save in huis op een streep van Prevljak, Mbayo kon net niet perfect bij een verre voorzet van D’Haene waardoor het een simpele opraper werd voor de Eupense keeper. Die reageerde kort daarop gepast op een nieuwe poging van Messaoudi.

KVK bleef wroeten tegen een stevige kuitenbijter die Eupen uiteindelijk bleek en het was duidelijk dat wie de tweede goal kon scoren, de match zou winnen. Moreno trapte in het zijnet, een vrijschop van Prevljak ging voorlangs.

Belhocine gokte met Herrmann in de slotfase in plaats van de moegestreden Mesaoudi, maar verder dan een verrassende vrijschop van Kadri in de korte hoek en een trap de vuisten van Himmelmann kwam KVK niet meer.

Door het gelijkspel blijft de Veekaa voorlopig achtste. Volgende dinsdag wacht de trip naar Charleroi en zondag komt Club Brugge op bezoek. Hopelijk met u in de tribune…

WhatsApp Image 2022 01 22 At 4.59.10 PM
WhatsApp Image 2022 01 22 At 4.59.10 PM

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Rougeaux, D’Haene, Sissoko, Messaoudi (83′ Herrmann), Kadri, Sainsbury, Radovanovic, Palaversa, Mbayo, Moreno
Bank: Deman, Watanabe, Fixelles, Torp, Bendianishvili, Jonckheere, Hermann, Ocansey

Eupen speelde met Himmelmann, Beck, Agbadou, Peeters (71′ Alloh), Ngoy (58′ Deom), N’Dri (71′ Koné), Heris, Gnaka, Magnee, Cools (84′ Muesel), Prevljak (84′ Konstantelias)
Bank: Konstantelias, Alloh, Deom, Keita, Muesel, Kone, Roufosse

Goals: 24′ Ngoy (0-1), 53′ Messaoudi (1-1)
Geel: Heris