WhatsApp Image 2023 04 16 At 18.45.45
WhatsApp Image 2023 04 16 At 18.45.45

Bij de landskampioen

De schrik sloeg Mark Van Bommel eind vorig seizoen om het hart toen het na een uur spel nog altijd 0-0 stond in een wedstrijd FC Antwerp absoluut moest winnen om nog kampioen te kunnen spelen. Op de voorlaatste speeldag was KVK gered toen het naar de Bosuil reed, maar het deelde er duidelijk geen geschenken uit. Pas in de 70ste minuut werd het 1-0.

11/08/2023

De Veekaa toonde – eindelijk bevrijd van degradatiezorgen – veel strijdbaarheid met in de selectie vele namen die we nu nog terugzien: Vandenberghe, Atemona, Bruno, Gueye, Mbayo, Regali, Wasinski, Henen, Kadri & Mehssatou.

Een seizoen eerder liep het op de tweede speeldag zelfs helemaal fout voor FC Antwerp bij de komst van KVK. Na een stevige partij scoorde Faïz Selemani in de slotfase de 0-1.

Winnen op de Bosuil is uiteraard geen traditie. Het gebeurde eerder nog wel in het kampioenenseizoen in tweede klasse toen KVK met 1-2 de zege pakte dankzij doelpunten van Cédric Bétremieux & Istvan Bakx.

Inmiddels is Antwerp na de thriller op de slotspeeldag de uittredende landskampioen. Het team zette het nieuwe seizoen in met een 1-0 zege en een 1-0 nederlaag. Tegen Cercle werd gewonnen met het kleinste verschil dankzij een eigen doelpunt van Jesper Daland, op Anderlecht werd dan weer nipt verloren.  KVK kan zich dus verwachten aan een extra gemotiveerde tegenstander, maar de jongste jaren waren de prestaties van het Kortrijkse rood-wit te gast bij het Antwerpse rood-wit altijd voortreffelijk.

En ook de recente thuiszege vorig seizoen hebben we onthouden. Toen won KVK met 2-1 na doelpunten van Felipe Avenatti & Faïz Selemani. De strafschopgoal van Vincent Janssen in de toegevoegde tijd veranderde niets meer aan de driepuntenwinst.