WhatsApp Image 2023 02 24 At 21.52.04
WhatsApp Image 2023 02 24 At 21.52.04

Beter dan een draw!

Weinig clubs speelden al vaker onderling gelijk dan KV  Kortrijk en Sporting Charleroi. Ook vorig seizoen werden het weer twee draws, maar hopelijk kan de Veekaa dit keer de volle buit thuis houden.

03/03/2023

Die draws! Toen beide ploegen voor het eerst tegenover elkaar stonden, eindigden de beide wedstrijden ook al gelijk. Het was in het seizoen 1973-1974: in Charleroi werd het 3-3, in het Guldensporenstadion 1-1.

Drie jaar later zagen de teams elkaar terug, maar nu allebei in eerste klasse. En het resultaat? In Charleroi werd het 2-2, in Kortrijk 0-0.

Liefst 23 keer eindigde een ontmoeting tussen de Kerels en de Carolo’s op een gelijkspel. Ook vorig seizoen werd het trouwens 2-2 in de thuismatch, dankzij doelpunten van Selemani en Alioui zowaar, en 1-1 op verplaatsing met een goal van Lucas Rougeaux.

En dit seizoen? In oktober jl. stond het bij de rust 2-0 voor de zwart-witten, KVK milderde via Gueye tot 2-1 waarna de poppen aan het dansen gingen. De thuisaanhang maakte verder spelen onmogelijk, de scheids moest de spelers naar binnen roepen en toen de laatste minuten dan toch werden aangevat scoorde Felipe Avenatti de 2-2. Een gelijkspel, zo moest het toch…

Van de ploeg die toen aan de aftrap stond, zijn alleen D’Haene, Gueye en Watanabe er weer bij. Selemani, Loncar en Kadri waren toen immers geblesseerd. Vandenberghe, Avenatti, Henen, Mbayo, Tanaka en Mehssatou startten op de bank.

Nu zullen er ook enkele spelers ontbreken: de ene verdediger Silva is geschorst, de andere Wasinski is niet speelgerechtigd tegen zijn ‘eigenaar’, bovendien zijn Messaoudi en Sych geblesseerd.

Spelers om naar uit te kijken bij het team van Felice Mazzu zijn Daan Heymans, met 5 goals de topscorer, Aden Zorgane (4), Ryota Morioka (3) en Marco Ilaimaharitra (3). Zorgane is duidelijk de man van de assists: 7 heeft hij er dit seizoen al op zijn naam.

De laatste zege van KVK tegen Charleroi in het Guldensporenstadion is inmiddels geleden van maart 2018, toen Chevalier en Perbet zorgden voor de 2-0. Exact vijf jaar later zou dat een heerlijk resultaat zijn, waar alle supporters ongetwijfeld meteen voor willen tekenen.

Ik ben erbij!