P1116561
P1116561

Bernd Storck: "Gaan voor extra punten"

“Met wedstrijden tegen tegenstanders als Genk thuis en OHL en Gent uit hadden we willen gaan voor één punt per match. We pakten er meteen drie bij onze eerste opdracht. Nu moeten we proberen extra punten te pakken”, redeneert Bernd Storck.

06/01/2023

“Ik verneem dat ze bij OHL een stevige strijd willen brengen na hun bekeruitschakeling tegen ons. Wij willen dat ook”, zegt de coach die dan wel twee spelers mist die er bij de vorige confrontatie wél bij waren.

Kadri en Messaoudi zijn ziek teruggekeerd uit Algerije nadat ze er Nieuwjaar vierden. Ze hebben allebei een ernstige bronchitis. Intussen gaat het iets beter: ze zullen zaterdag de training langzaam hernemen maar ze komen uiteraard niet in aanmerking voor de wedstrijd van zondagavond”, weet de trainer. “Er zijn overal zieken, het is niet abnormaal dat er ook in onze spelersgroep voorkomen. Maar dat biedt kansen voor anderen. We bereiden ons niet met elf voor, maar met twintig.”

VERDER MET TOM VANDENBERGHE

Het was natuurlijk een vraag van de persmensen tijdens de persconferentie vrijdagmiddag: blijft Tom Vandenberghe in doel of neemt Marko Ilic zijn plaats weer in?

Bernd Storck houdt niet van geheimen: “Tom staat in doel. De laatste vijf weken was Marko er niet bij door ziekte. Dat is een regel die geldt voor iedereen: dan gaan we door met de spelers die het intussen goed doen. Dat geldt zeker ook voor Tom die ons zelfs hielp om de zege tegen Genk vast te houden. Ik heb trouwens meteen tegen de groep gezegd dat iedereen start van nul.”

Nieuwkomers

Het wordt uiteraard sleutelen aan het winning-team nu zowel een spits als een nummer tien door ziekte uitvallen. “Maar ik heb vertrouwen in de jongens die nog ter beschikking zijn”, aldus de coach.

Hij kent ook de twee nieuwkomers die de voorbije dagen aansloten bij de groep. “Ik ken Regali van in Slovakije waar ik coach was. Hij stond er einde seizoen in het Elftal van het Jaar en hij speelt inmiddels voor de nationale ploeg. Hij is heel snel. En Atemona speelde bij de U20 van Duitsland. Dat betekent wat. Hij kan een hulp zijn, hij heeft de goede mentaliteit.”

TREK MEE NAAR OHL