SPK 0083
SPK 0083

Belhocine: ‘Werken op scoren’

Beide trainers kregen na afloop van het gelijkspel bij KVK-Beerschot de vraag voorgesteld: ben je tevreden met het punt? Beiden antwoordden kordaat ‘neen’.

07/11/2021
KVK BEE 20
KVK BEE 20

Strafschop?

Javier Torrente, de coach van Beerschot, vond het uiteraard jammer dat zijn team nog in de slotfase werd bijgehaald, hij had wat graag drie punten meegenomen maar kon leven met één, zei hij. “Tevreden met één? Neen. Maar het is wel goed dat we hier bij deze ploeg een punt kunnen pakken.”

Karim Belhocine was ook niet tevreden met een punt. “We hadden bij de rust op voorsprong moeten staan, misschien wel op 2-0. We hadden de wil om na de rust meteen door te gaan, maar dan werden we afgeremd door die strafschop.”

Zoals altijd ging de coach niet in op de vraag of de strafschop terecht was. Neutrale waarnemers wisten beter: Gueye klom naar de bal en raakte daarbij met de arm het hoofd van de kleinere verdediger, maar sloeg helemaal niet met de elleboog. Evenwel: dit was de eerste wedstrijd in 1A van de jonge scheidsrechter en iedereen wist dat als hij door de VAR naar het scherm werd geroepen ‘om te kijken’ hij op hun gedachte zou doorgaan. Categorie: zéér goedkope strafschoppen, waar een ervaren scheids nooit zou voor hebben gefloten.

“We hadden het daarna vijf minuten moeilijk, maar we hebben ons herpakt”, aldus Belhocine. “We kregen ook voldoende kansen, maar we werken nog onvoldoende af. We werken hard op afwerken, op scoren. Het goede nieuws is in ieder geval dat we de jongste weken al veel kansen creëerden.”

Even de statistieken erbij halen om dat te bevestigen: KVK had 57% balbezit, realiseerde 21 doelpogingen waarvan 1 doelpunt, 7 schoten op doel, 5 afgeblokt, haalde 11 corners en deed 415 passes tegenover 321 voor Beerschot.

KVC 8511
KVC 8511

Vier draws

De reeks uitslagen is inmiddels wel opmerkelijk: van de zes voorbije competitiewedstrijden won KVK er slechts één maar verloor er ook maar één. Vier draws in dat rijtje tonen de weerbaarheid van het team maar ook de mindere afwerking. Toch is het opvallend dat KVK tijdens de voorbije tien competitiematchen met uitzondering van de 2-0 op Club Brugge altijd heeft gescoord.

De realiteit is dat je met een rist gelijke spelen niet vooruitgaat in de stand. De vier verloren punten tegen Zulte Waregem en Charleroi blijven een groot verschil maken. Het is tijd voor een stunt!