WhatsApp Image 2021 10 30 At 8.02.32 PM
WhatsApp Image 2021 10 30 At 8.02.32 PM

Belhocine: ‘We gingen ervoor’

Na afloop van de wedstrijd op Sclessin zaten de beide trainers bijeen voor de persconferentie. Eerst kreeg Karim Belhocine het woord, dan de plaatselijke coach.

31/10/2021
WhatsApp Image 2021 10 30 At 8.02.34 PM
WhatsApp Image 2021 10 30 At 8.02.34 PM

‘METEEN GOED IN DE MATCH’

Opvallend: na hun analyse was er gelegenheid tot vragen stellen. Er kwam zo’n twintigtal vragen, allemaal voor de thuiscoach, geen enkele voor Karim. En die vond dat ongetwijfeld niet erg.

“We zaten meteen goed in de match,” zei onze coach. “Zonder veel grote kansen af te dwingen. Standard kreeg een paar mogelijkheden net voor de rust, maar we hielden de nul. Na de rust openden we de score. Daarna drukte Standard zoals verwacht. Toen er verse krachten inkwamen, gaf ons dat veel problemen.”

“Sommige jongens waren op dat moment vermoeid maar ik kon nog maar één wissel doorvoeren aangezien ik al twee noodgedwongen wissels had moeten doen door spelers die door blessure uitvielen.”

WhatsApp Image 2021 10 30 At 7.46.34 PM
WhatsApp Image 2021 10 30 At 7.46.34 PM

Mooie week

Inderdaad, Kadri werd in de allereerste minuut al zwaar aangetrapt door Cimirot en moest er even later uit. Ocansey kwam in zijn plaats maar ook hij moest geblesseerd van het veld. Dan moet je als coach je derde vervanging uitstellen tot tegen het einde van de wedstrijd, anders kun je geen noodgedwongen wissel meer doorvoeren.

Belhocine greep tactisch in. Hij bracht na het uitvallen van Kadri flankspeler Moreno op de tien en liet Ocansey op de flank invallen. Toen ook die uitviel, posteerde hij Selemani centraal, Mbayo op rechts en Moreno opnieuw op de flank. De Colombiaan speelde een sterke partij maar zat er in het slotkwartier behoorlijk door waardoor hij nog onvoldoende steun bood aan D’Haene. Daardoor kwamen er steeds vaker Luikse voorzetten vanaf die flank. Eén daarvan leidde tot het tegendoelpunt.

“Ik ben natuurlijk ontgoocheld dat we werden bijgehaald, maar ik mag toch zeggen dat we hiermee een mooie week afsluiten”, aldus Belhocine. “We wonnen van Oostende, we kwalificeerden ons voor de Beker en we pakken een punt op Standard.”

“Zoals ik zei in de kleedkamer: als je voelt dat je niet meer kunt winnen, moet je er alles aan doen om niet te verliezen. Dat hebben mijn spelers gedaan. Ik heb ze daarvoor gefeliciteerd.”

Karim moest nog een kwartier werkloos blijven zitten. De thuiscoach antwoordde immers heel uitgebreid op de twintig vragen van de plaatselijke pers, al zat er – net zoals eerder bij zijn persconferenties in zijn Kortrijkse tijd – niet veel nieuws in zijn uitgebreide babbels.