WhatsApp Image 2021 12 17 At 10.09.58 PM
WhatsApp Image 2021 12 17 At 10.09.58 PM

BELHOCINE: ‘Twee matchen, twee uitdagingen"

Donderdagavond bekert KV Kortrijk op Anderlecht, zondagnamiddag speelt het in eigen huis tegen Antwerp. Het zijn twee toppers met grote inzet. “Twee matchen in vier dagen is veel”, zegt Karim Belhocine. “Maar niemand die erover klaagt. Integendeel. Iedereen is er mee bezig en dan komt dat niet over als ‘zwaar’. Dit zijn twee grote uitdagingen.”

21/12/2021

LIEVER THUIS

“Natuurlijk hadden we liever thuis gespeeld met onze supporters in onze rug. Maar ik kan de lottrekking niet overdoen”, aldus de coach. “We weten maar al te goed dat als we willen doorgaan naar de halve finale, we moeten gaan winnen op Anderlecht.”

“Ik zag Anderlecht op Club Brugge. Ik zag er twee sterke teams. Wat onze tegenstander betreft: ze tonen de jongste matchen dat ze veel kwaliteiten hebben. Maar voor ons maakt dat geen verschil: wij zullen ons in alle compartimenten moeten overtreffen.”

TRAINEN OP KERSTDAG

Het feit dat er zondag – op tweede kerst – wordt gespeeld, houdt in dat er zaterdag – op kerstdag – moet worden getraind.

“Ik heb er geen moeite mee. Ik heb ook de kalender niet opgesteld,” reageert Karim. “We trainen op kerstdag in de voormiddag zodat de spelers in de namiddag in familiekring kunnen samenzijn.”

 

Aleksandar Radovanovic trainde gisteren niet mee. Hij heeft wat last aan een hamstring. “Maar we gaan ervan uit dat hij inzetbaar zal zijn op Anderlecht”, zegt de coach. “Rado is een van onze belangrijke spelers. Hij bezit een natuurlijke grinta en dat is wat we in deze spelersgroep nodig hebben.”

REMEMBER 2018

KVK trekt mentaal gewapend naar Anderlecht. Het won de voorbije drie wedstrijden en dat gebeurt niet zo vaak. Noch dit noch vorig seizoen won het team drie keer op rij. De laatste keer was in het seizoen 2019-2020 toen achtereenvolgens thuis tegen Standard en op Waasland-Beveren en Oostende werd gewonnen.

Vier keer? Dat gebeurde de jongste jaren wel twee keer tijdens de play-off 2 maar in de reguliere competitie moeten we al terug naar november 2014 toen KVK niet vier keer maar zelfs vijf keer op rij won. We hebben een doel!

Maar eerst nog eens de halve finale van de Beker van België bereiken. Zoals in februari 2018 toen we er na royale 4-1 winst tegen Gent ongelukkig uit gingen in de halve finale tegen Racing Genk.