DSC 0546
DSC 0546

Belhocine: ‘Tijd voor een thuiszege tegen OHL’

Coach en spelers hebben na de tegenvallende prestatie tegen Cercle meteen de bladzijde omgedraaid en de voorbije dagen hard gewerkt om zaterdag beter te doen. “Het is tijd om aan te knopen met een thuiszege”, zegt Karim Belhocine.

09/12/2021

Geen Gueye

“Ik begrijp dat de supporters niet tevreden waren vorige zaterdag. Zowel het resultaat als de prestatie vielen tegen. Dat moeten we nu uitwissen met een sterke wedstrijd tegen OHL”, zegt de coach strijdvaardig.

Nogal wat spelers moeten aan de kant blijven staan. Jesaja gaat vanaf volgende week mee in de duels en nadert het moment om weer volop mee te trainen. Alioui is nog niet speelklaar na zijn spierblessure. Osabutey zet stappen vooruit en zal zoals bij zijn transfer voorzien na Nieuwjaar kunnen meetrainen. Ocansey is out met een enkelletsel.

Komt daarbij dat Victor Torp ziek is en Pape Gueye vermoedelijk tot einde januari aan de kant zal staan na zijn meniscusoperatie. Hij hervatte intussen voorzichtig de revalidatie.

Vandaar de vraag wie Gueye zal vervangen in de punt van de aanval. “Er zijn meerdere mogelijkheden”, zegt de coach die zelden in zijn kaarten laat kijken. “Er zijn er enkelen paraat om hem te vervangen, anderen speelden vroeger op die positie en kunnen daar worden ingezet. Ja, er zijn oplossingen.”

Ook geen Mercier bij OHL

Ex KVK’er Xavier Mercier, een van de sterkhouders bij OHL, zal er niet bij zijn. Hij is een speeldag geschorst. “Ik weet dat Xavier belangrijk is voor OHL maar ze zullen hoe dan ook met elf spelen”, reageert Belhocine die twee jaar werkte met Mercier. “Ik zei soms dat hij sneller was mét de bal aan de voet dan zonder. Maar hij heeft me verteld dat hij vóór hij naar Leuven trok heel hard individueel heeft getraind in de zomer. Het heeft zijn conditie goed gedaan.”

Het goede nieuws bij de Kortrijkse spelersgroep is dat Kevin Vandendriessche terug is uit schorsing en Gilles Dewaele en Abdel Kadri verlost zijn van een lichte blessure die hen vorige week uit de selectie hield.

Koop jouw ticket voor KVK-OHL!