DSC 0546
DSC 0546

Belhocine terug in Anderlecht

Karim Belhocine is zondag terug in Anderlecht waar hij twee seizoenen werkte, als assistent-coach en als coach. Nieuw is dat niet want de voorbije twee seizoenen was hij er ook al op bezoek met Charleroi.

18/11/2021
DSC 0546
DSC 0546

Terug in het Lotto Park

“Ik was er al vaker op bezoek”, zegt Karim Belhocine. “Met Charleroi speelden we door de coronasituatie wel vijf oefenmatchen tegen Anderlecht. Maar het is altijd leuk om terug te keren naar een club en een stadion waar je hebt gewerkt.”

Karim startte er als assistent van Hein Vanhaezebrouck die hij nog altijd een van de sterkste tactici onder de Belgische trainers noemt. Tijdens zijn tweede seizoen verving hij vanaf 17 december 2018 tot 6 januari 2019 de ontslagen Vanhaezebrouck, waarna Fred Rutten overnam.

Toen ook die na vier opeenvolgende nederlagen in de Play Off 1 werd bedankt voor bewezen diensten, werd Karim opnieuw interim-hoofdcoach. Uit die periode herinnert hij zich onder andere de wedstrijd tegen Standard.

“Ik herinner me die wedstrijd omdat we al na tien minuten met tien verder moesten na de rode kaart voor Bornauw”, aldus onze coach. “Uiteindelijk wonnen we die match nog.” Verschaeren scoorde, Carcela maakte gelijk en Santini zorgde voor de winning-goal.

“Maar ik onthoud natuurlijk ook heerlijke herinneringen aan de wedstrijden die we in de Champions League speelden. “Op bezoek in de stadions van Bayern, Celtic en PSG besef je wat het voetbal betekent.”

MBC9452
MBC9452

“BELANGRIJK VOOR SPELERS”

Zeg vooral nooit dat de wedstrijd belangrijk is voor Karim Belhocine. “Hij is belangrijk voor de spelers”, reageert hij dan. “Spelen in Anderlecht blijft een opdracht waarbij elke speler zich wil tonen. Iedereen wil er een goede wedstrijd spelen.”

“We weten dat het een moeilijke opdracht wordt, want onderschat dit Anderlecht vooral niet”, zegt hij. “Maar we geloven in onze eigen kwaliteiten. We zijn er klaar voor.”

Nog twee spelers zijn niet inzetbaar. Hermann heeft pech: hij was speelklaar na zijn spierscheur maar heeft nu last aan een adductor. Osabutey waarvan bekend was dat hij maanden revalidatie voor de boeg had, zal over een drietal weken vroeger dan voorzien met de veldtraining kunnen beginnen.

Intussen zijn Viktor Torp en Timothy Derijck ook inzetbaar. “Timothy is een speler met veel karakter”, onderstreept zijn coach. Hij werd na zijn operatie in de hiel pas in januari verwacht, hij is nu al helemaal speelklaar.

AKV3108 2
AKV3108 2

VORIG SEIZOEN 0-2

Het resultaat van vorig seizoen blijft een aangename herinnering voor al wie met KVK begaan is. Toen wonnen de Kerels met 0-2 in het Lotto Park. Sainsbury opende, Gano maakte af. De volgende dagen kwamen de media pagina’s te kort om te ontleden wat er scheelde met Anderlecht. Niemand die eraan dacht te melden dat het misschien wel lag aan de sterke prestatie van de bezoekers…