DSC 0898
DSC 0898

Belhocine start op Club

De eerste opdracht van de nieuwe coach Karim Belhocine is meteen een stevige: op naar Club Brugge dat in de aanloop naar de wedstrijd tegen Manchester City komende dinsdag eerst nog tegenover KVK staat.

13/10/2021
DSC 0898
DSC 0898

Beste ploeg van het land

Vrijdagavond 20u45 is KVK te gast in het Jan Breydelstadion. “Het is de beste ploeg van het land, dat weten we. Maar we gaan ervoor met onze eigen kwaliteiten en onze eigen inzet”, zegt Karim Belhocine.

Woensdag pas landden de internationals Sainsbury (vanuit Japan), Palaversa (vanuit Azerbeidzjan) en Badamosi (vanuit Gambia). Donderdag pas – daags voor de match – kunnen zij een eerste keer trainen met de groep en tegelijk kennismaken met de nieuwe coach.

KVK moet het op Club doen zonder Alioui die een lichte rugblessure heeft, zonder Jesaja Herrmann die last heeft aan een adductor en uiteraard zonder Derijck en Osabutey die revalideren.

“Ik vind hier een club terug die structureel stappen heeft gezet en een spelersgroep met kwaliteit”, zegt Belhocine die in 2016 en 2017 KVK trainde.

DSC 0698
DSC 0698

Midden het seizoen

Karim Belhocine viel al vaker in om een collega te vervangen, maar nooit in de omstandigheden zoals deze. “Je kunt starten bij een nieuw seizoen met de voorbereiding, ik heb ook al twee keer ingevallen omdat de trainer vertrok maar dan kende ik de groep goed want ik werkte er, maar nu kom ik midden het seizoen bij een ploeg terecht”, zegt hij.

Bovendien is dat niet om een trainer te vervangen die slechte resultaten haalde. Dit keer gaat het om een trainer die zijn ploeg in de steek laat. “Het is een ongewone situatie maar ik heb het gevoel dat de spelers er vanaf de eerste trainingsdag vol voor gaan zoals zij dat tevoren deden”, aldus de nieuwe coach.