WhatsApp Image 2021 08 01 At 22.48.21
WhatsApp Image 2021 08 01 At 22.48.21

Beauty van Selemani schenkt KVK leidersplaats

De eerste verplaatsing van het seizoen bracht de Kerels naar de fraai vernieuwde Bosuil. Coach Elsner koos voor dezelfde elf die Seraing opzij gezet hadden. Dewaele en Sainsbury, beiden hersteld na kwetsuren, namen plaats op de bank. Winst bracht KVK alleen op kop.

02/08/2021
Naam(Vereist)
WhatsApp Image 2021 08 01 At 21.13.22
WhatsApp Image 2021 08 01 At 21.13.22

Badamosi laat snelle openingsgoal onbegrijpelijk liggen

De Veekaa startte uitstekend aan de match en had al na een halve minuut op voorsprong moeten staan. Na een snelle aanval kwam de bal op rechts bij Chevalier die de bal panklaar aan de tweede paal dropte voor Badamosi die onbegrijpelijk miste. Muhammed was ook bij de tweede aanval ongelukkig toen hij in de baan stond van een goed schot van Selemani. Ook kans nummer drie was voor de bezoekers. Vandendriessche haalde knap uit met links en de bal zoefde maar net naast.

Antwerp moest even bekomen van zoveel aanvallend geweld van de Kortrijkzanen die al snel vermijdbare gele kaarten pakten voor Palaversa en D’Haene. Toch kreeg het via Frey een erg goeie mogelijkheid toen de Zwitser met een harde volley uitpakte waarbij doelman Ilic een supersave uit zijn mouw schudde om de 1-0 te voorkomen.

De Kerels verloren net voorbij het half uur de gekwetste Badamosi die vervangen werd door Gueye en ook wat de greep op de match. Antwerp werd beter maar kon enkel dreigen met een afstandsschot van ex-KVK’er Verstraete die over schoot.

0-0 halfweg na een bijzonder leuke eerste helft.

WhatsApp Image 2021 08 01 At 21.28.35
WhatsApp Image 2021 08 01 At 21.28.35

Selemani bezorgt Kerels in extremis gouden driepunter

De thuisploeg drukte na de pauze nog iets meer het gaspedaal in wat zorgde voor instant gevaar. Een verre inworp passeerde de hele Kortrijkse defensie maar nieuwkomer Fischer liet de voorsprong toch nog liggen toen hij de buitenkant van de paal raakte. Even was er opschudding toen Radovanovic neerzeeg na een onschuldige kopbal, maar de medische staf zette toch het licht op groen en zo kon Aleksandar toch de wedstrijd voortzetten.

Kortrijk herstelde het evenwicht en kreeg plots drie goeie kansen na elkaar. Eerst Moreno met een snelle actie die hij zelf niet goed afwerkte, daarna Chevalier die zijn pegel van de lijn gekeerd zag en tot slot ook Selemani die zijn reboundschot maar net over keilde. De Kerels verdienden een doelpunt en dat had er kunnen vallen maar Butez redde fantastisch op een dichte poging van Chevalier.

Coach Elsner wou het tij keren en haalde Moreno en Chevalier naar de kant ten voordele van Fixelles en ‘Kerel van het seizoen’ Dewaele. Het tempo bleef hoog in een wedstrijd met een stevige intensiteit langs beide kanten. Uitblinker Derijck bleef zijn verdediging ondertussen met veel bravoure leiden.

De slotfase was bijzonder spannend en de haast Engelse sfeer in het stadion zorgde stilaan voor een echte cupmatch. KVK speelde met overtuiging en grinta en werd daar uiteindelijk ook voor beloond. Selemani schudde wat fraaie bewegingen uit zijn voeten waarmee Buta geen raad wist en versloeg Butez daarna met een heerlijke krul in de rechterhoek : 0-1. Antwerp werd zo murw geslagen en de Kerels konden zo met een heerlijke driepunter de Sinjorenstad verlaten.

KVK ontvangt zaterdagavond als leider vice-kampioen Genk. Aftrap om 20.45u. Ticketinfo voor deze wedstrijd kan je via onderstaande button terugvinden.

Ticketinfo KVK – KRC Genk
WhatsApp Image 2021 08 01 At 22.26.24
WhatsApp Image 2021 08 01 At 22.26.24

DIGEST

FC Antwerp speelde met Butez, Buta, Seck, De Laet, Quirynen (46′ Bataille), Manuel, B. Verstraete, Gerkens (81′ Soussi), L. Verstraete (64′ De Sart), Fischer (81′ De Pauw), Frey
Bank: De Wolf, De Pauw, Boya, De Sart, Soussi, Bataille, Almeida

KVK speelde met Ilic, Rougeaux (83′ Jonckheere), Derijck, Radovanovic, D’Haene, Moreno (64′ Dewaele), Vandendriessche, Palaversa, Selemani, Badamosi (35′ Gueye), Chevalier (64′ Fixelles)
Bank: Delle, Dewaele, Sainsbury, Fixelles, Gueye, Jonckheere, Ocansey

Doelpunten : 87′ Selemani (0-1)
Gele kaarten : Palaversa, D’Haene, L. Verstraete, Rougeaux, Selemani, Gueye, Soussi