Kvk Moe 67
Kvk Moe 67

Bart Meert: "Dan zet je een hele grote stap."

Vanavond speelt KVK het belangrijke burenduel tegen RE Moeskroen. Ook assistent-trainer Bart Meert beseft des te meer het belang van deze wedstrijd.

05/02/2021
Crocky Cup 16E 02/02/2021 Fotograaf ROMAEN Dominique
Crocky Cup 16E 02/02/2021 Fotograaf ROMAEN Dominique

Bekercampagne

Afgelopen dinsdag wist KVK zich te verzekeren van de achtste finale van de Croky Cup, ten koste van Lommel SK. “Ons hoofddoel was uiteraard om ons te kwalificeren na een paar bewogen dagen, wat in een bekermatch altijd het belangrijkste is. We hebben absoluut de mentaliteit getoond dat we wilden winnen, dat we een ploeg zijn. Dat hebben de jongens ook gedaan. We hebben ons gekwalificeerd in een moeilijke match. Dat wisten we ook op voorhand. Lommel is een goede voetballende ploeg. Dat bewijzen ze ook elke week in 1B. We hebben ze zeker niet onderschat. We waren niet verrast door hun sterkte.”

Na een mindere reeks in de competitie herpakte KVK zich in de Beker, de wil om te winnen was er. “We wilden de motivatie en de wil zien. We hebben scorende jongens gezien. Dat is ook belangrijk. We hebben drie goals gemaakt. Dat gebeurt ook niet elke week in Kortrijk. Drie verschillende doelpuntenmakers, dat vonden we ook positief. Het was dus echt een teamgebeuren. Het was een lange reis naar en terug van Lommel. Als je moet terugkeren met verlies of je keert terug met winst in de bus, dat is een groot verschil. En dat wilden we absoluut vermijden en dat is ook gelukt”, aldus Bart Meert.

Crocky Cup 16E 02/02/2021 Fotograaf ROMAEN Dominique
Crocky Cup 16E 02/02/2021 Fotograaf ROMAEN Dominique

Nog geen Elsner

De nieuwe coach, Luka Elsner, zat nog niet op de bank. De Sloveen zit in een verplichte quarantaine, maar ook hij zag goede dingen, zegt assistent-trainer Bart Meert: “We hebben een aantal andere spelers speelgelegenheid gegeven die al langere tijd niet hadden gespeeld. Dan weet je dat soms wel de nodige problemen bij kunnen komen kijken. Dat was niet onverwacht. We hebben ook onze werkpunten gezien. Dat is ook voor de nieuwe trainer interessant. Hij heeft de match via de livestream gevolgd. We hebben elkaar ook al gehoord.”

KV Kortrijk – Moeskroen : Gilles Dewaele Foto VDB / BART VANDENBROUCKE
KV Kortrijk – Moeskroen : Gilles Dewaele Foto VDB / BART VANDENBROUCKE

Belangrijk burenduel

Vanavond speelt KVK een zespuntenmatch op het veld van RE Moeskroen. KVK staat 15de met 30 punten, Moeskroen staat op plek 16 met 26 punten. “We weten dat dit een heel belangrijke wedstrijd is. Als je vanavond drie punten kunt pakken tegen Moeskroen, wat uiteraard heel moeilijk zal zijn, dan zet je een heel grote stap. Dan kan de nieuwe trainer zijn job in een comfortabele positie aanvatten. Dat zou de zaak voor hem iets makkelijker maken. In principe staat de coach vanaf maandag op het veld”, zegt assistent-trainer Bart Meert.

JULIEN DE SART
JULIEN DE SART

Blessures

De technische staff selecteerde 20 namen voor het duel met Moeskroen. Twee namen zijn er zeker niet bij door blessure: “Julien De Sart en Kristof D’haene zijn nog geblesseerd. Voor de rest is niemand geblesseerd”, besluit Bart Meert.