WhatsApp Image 2021 12 11 At 5.48.20 PM
WhatsApp Image 2021 12 11 At 5.48.20 PM

Badamosi in kwartfinale, Selemani komt terug

Faïz Selemani komt normaliter nog deze week terug naar Kortrijk. Zijn team werd maandagavond uitgeschakeld in de Afrika Cup. Muhammed Badamosi daarentegen speelt de kwartfinale met Gambia, dat met 1-0 won van Guinee.

25/01/2022

SELEMANI UITGESCHAKELD

Zowel voor het resultaat van de wedstrijd Kameroen-Comoren als voor de aanloop ervan werd het woord ‘schande’ gebruikt.

De spelersgroep van de Comoren werd geteisterd door corona. Pas de dag voor de wedstrijd testte één van de drie keepers negatief – de andere twee bleven positief net als vele veldspelers – maar dat bleek volgens de organisatie te laat om hem te mogen opstellen. Daarom stond een verdediger in doel.

Toch won gastland Kameroen maar met 2-1. Sterker nog: al na zes minuten toonde de scheids een rode kaart zodat de gehandicapte Comorezen de hele wedstrijd met tien verder moesten.

Faïz Selemani liep twee gele kaarten op in de groepswedstrijden en zat geschorst aan de kant. Hij wordt normaliter deze week weer op de club verwacht.

SPROOKJE VOOR BADAMOSI

Voor Muhammed Badamosi eindigt het verhaal nog niet. Zijn team, Gambia, won met 1-0 van Guinee en gaat naar de kwartfinale. Een succesverhaal voor het land dat zich pas voor het eerst kon plaatsen voor de Afrika Cup, met dank aan de Belgische coach Tom Saintfiet.

Badamosi die in de groepsfase telkens inviel, bleef nu op de bank maar is er zaterdag uiteraard bij als Gambia tegen het gastland Kameroen de kwartfinale speelt.