WhatsApp Image 2022 12 14 At 13.23.55

Antwerp-KVK eindigt in 2-0

Deze middag werkten onze Kerels de laatste oefenmatch van de WK-break af. Op de oefenvelden aan de Bosuil, verloor KVK met 2-0 van Antwerp.

03/12/2022
WhatsApp Image 2022 12 14 At 13.23.56 3

DE BASISELF

Bernd Storck begon met Tom Vandenberghe in doel. Nayel Mehssatou speelde op de rechtsachter. David Henen nam de linkerklank voor zijn rekening. Silva, Watanabe en Dorian Dessoleil vormden het hart van de defensie.

In de driehoek op het middenveld speelde Stjepan Loncar in steun van Faïz Selemani & de herstelde Kadri.

Billal Messaoudi en Felipe Avenatti vormden het aanvalskoppel.

WhatsApp Image 2022 12 14 At 13.23.56 4

VEEL DUELS IN DE EERSTE HELFT

Antwerp schoot het best uit de startblokken. Dat leidde meteen tot enkele schuchtere pogingen. Twee opeenvolgende hoekschoppen konden Vandenberghe niet bedreigen.

Wat volgde was een oefenwedstrijd met veel duels en aan een hoge intensiteit. Onze Kerels dwongen Antwerp een aantal keer in de fout. Kadri & Selemani werden een aantal keer stevig gestuit. Stengs moest dat bekopen met geel.

Op grote kansen bleef het wachten tot halfweg de eerste helft. Henen zette zich knap door op de rechterflank en testte de vuisten van Butez. De nabeurt van Kadri was ook niet voldoende voor het openingsdoelpunt.

Antwerp kon Vandenberghe dan weer niet echt tot een redding dwingen. Stengs dribbelde knap voorbij Dessoleil, maar besloot in het zijnet.

Net voor de rust zetten onze Kerels nog een knappe tegenaanval op. Messaoudi met een knappe versnelling op de linkerkant. Zijn voorzet zette Kadri alleen voor doel, maar zijn schot bleef tussen de benen van Butez haperen.

Zo was het 0-0 bij de rust.

WhatsApp Image 2022 12 14 At 14.49.51

ANTWERP SLAAT TOE IN DE TWEEDE

Net als bij de eerste helft, was het begin van de tweede helft opnieuw voor Antwerp. Enkele vrije trappen bleven nog zonder gevaar. Maar na 10 minuten dook Ekkelenkamp gevaarlijk op voor doel en hij miste niet. 1-0 voor de thuisploeg.

Het signaal voor de coach om de eerste wissels door te voeren. Keita & Bruno kwamen Loncar & Selemani aflossen. Antwerp loste nog een schot over de kooi van Vandenberghe.

Nog meer wissels haalden wat het tempo uit de tot dan toe potige wedstrijd. Frey legde aan van buiten de zestien.

De kansen bleven schaars in de tweede helft. Vandenberghe moest zich nog eens onderscheiden op een Antwerpse poging en Gueye dwong Butez tot een fotografenredding. In de laatste minuten trokken onze Kerels massaal naar voor en kon Antwerp nog eenmaal profiteren op de tegenaanval via Bataille. 2-0.

Een fysieke wedstrijd met weinig kansen aan beide zijden eindigde zo in 2-0 voor de thuisploeg. Onze abonnees kunnen de samenvatting hier bekijken.

De laatste match in het teken van de herstart volgende dinsdag 20 december (20:00) op OH Leuven en de Kerstmatch tegen leider Genk op 26 december (18:15) in eigen huis.

Wees er meteen weer bij en koop je halfseizoenabonnement via onderstaande link!