Foto Site De Bruyn 2
Foto Site De Bruyn 2

ALEXANDRE DE BRUYN NEEMT NIEUWE START BIJ KVK

KV Kortrijk haalt Alexandre De Bruyn bij KAA Gent.

18/01/2022

BELG. KEREL.

Bij KVK neemt de aanvallende middenvelder/hangende spits een nieuwe start na zijn periode in Gent en zijn sterke prestaties bij STVV.

Alexandre De Bruyn is een Belg, 27 jaar en krijgt een contract voor 2,5 jaar met een cluboptie voor nog eens 2 seizoenen. Hij zal met het rugnummer 20 spelen.

Alexandre is een jeugdproduct van Anderlecht waar hij twaalf jaar speelde. Daarna trok hij naar Lommel waar hij in 49 wedstrijden 21 keer scoorde. Gevolg: STVV trok hem aan voor een rol in eerste klasse en dat lukte perfect. In het seizoen 2019-2020 speelde hij 25 wedstrijden met de Kanaries, veelal op het middenveld, goed voor drie goals.

Waarop KAA Gent hem in mei ’20 een contract voor drie jaar aanbood. Hij scoorde er bij zijn eerste wedstrijden meteen twee doelpunten maar viel dan uit met een kruisbandletsel.

Een nieuwe kans kreeg De Bruyn na zijn terugkeer niet meer bij de Buffalo’s.

“We volgden Alexandre al langer”, zegt sportief directeur Rik Foulon. “Hij is een speler met technische kwaliteiten, wendbaar en met veel loopvermogen. Zodra hij conditioneel top blijkt om weer het beste niveau te halen, zal hij inzetbaar zijn.”

De KVK-familie heet Alexandre van harte welkom in onze familieclub.