WhatsApp Image 2024 06 14 At 17.23.04
WhatsApp Image 2024 06 14 At 17.23.04

Al vele gloednieuwe abonnees

18/06/2024
Danny 1
Danny 1

Die ene abonnee uit… Lommel!

Er zijn, na een goede week van abonnementenverkoop, al opvallend veel nieuwe abonnees. Bij deze verwelkomen we bijvoorbeeld graag Danny Schildermans. Danny is dan wel… een echte Lommelaar maar toch heeft hij net een abonnement gekocht voor KV Kortrijk. Dat vraagt om uitleg.

De computer van de club verklapt ons dat Danny eerder al diverse wedstrijden van de Veekaa heeft bijgewoond afgelopen seizoen: thuis tegen Eupen, Anderlecht, Gent, RWDM en alle matchen van Play Off 3.

Wat is het geheim, Danny? “De liefde. Mijn vriend Kristof Bostoen is van Bellegem en is een stevige supporter van KV Kortrijk. Hij voetbalde zelf tot zijn 16 voor White Star Bellegem. We wonen inmiddels samen in Lommel waar Kristof ook werkt maar we benutten elke gelegenheid om in het weekend naar Kortrijk te rijden. Zeker als de Veekaa thuis speelt.”

“Ik moet bekennen dat het voetbal me niet zoveel zegde,” vertelt de Limburgse interieurstylist. “Maar dankzij Kristof ben ik ervan gaan houden. Daarom hebben we nu allebei een abonnement gekocht. Kristof had er in vroegere jaren al wel een, maar dit was in ieder geval het allereerste voetbalabonnement van mijn leven.”

Stel je voor dat je van Lommel bent en dat de ploeg van je gemeente ineens tegen Kortrijk moet spelen om de stap naar eerste klasse te kunnen zetten. Dan wordt dat toch even ongemakkelijk zeker? – “Neen, als je de foto’s ziet op onze facebookpagina zul je begrijpen dat we dolenthousiast genoten hebben van de zege van Kortrijk. Was me dat een feest zeg na afloop! Om nooit te vergeten.”

Dan heten we jou, Danny, bij deze van harte welkom straks in het nieuwe seizoen en in het Guldensporenstadion! – “Dank. Het is de bedoeling dat mijn toekomstige echtgenoot Kristof en ik er zo vaak mogelijk present zullen zijn. Veel succes gewenst!”

WhatsApp Image 2024 06 14 At 17.23.04
WhatsApp Image 2024 06 14 At 17.23.04

In het spoor van Arno

Een van de allereerste jongeren die een abonnement voor het nieuwe seizoen 2024-2025 kocht, is Arno Romaen uit Geluwe. Zijn eerste.

Het voetbal leeft duidelijk in Kortrijk en dat heeft ongetwijfeld ook te maken met de afwikkeling van het vorige seizoen, de spanning en vooral de ontlading die er op de 40ste en ook laatste speeldag te genieten viel.

Arno (16) heeft het allemaal meegemaakt. “Ik kom al sinds ik 5 jaar was met mijn pa naar de Veekaa. Tot hiertoe kocht ik wel voor elke wedstrijd afzonderlijk een ticket, maar ik zag in dat het veel slimmer was om een abonnement te nemen”, zegt hij. “Die 19% korting in de fanshop vind ik trouwens top.”

En voor de vroege vogels die 19 euro die op de drankkaart komt misschien ook wel? “Ja, dat is uiteraard ook mooi meegenomen”, lacht hij.

Arno komt niet alleen naar het Guldensporenstadion. “Ik voetbal bij KSK Geluwe en bijna de hele ploeg gaat telkens supporteren voor de Veekaa”, vertelt hij. “We zijn een echte vriendengroep.”

Dat seizoen 2023-2024 zal hij natuurlijk niet snel vergeten. “Het was een seizoen met ups en downs. De thuiszege tegen Club Brugge vooral, de wonderlijke 3-3 op Club ook, niet vergeten de winst op Anderlecht en op Standard en dan die allerlaatste wedstrijd thuis tegen Lommel natuurlijk.”

Waarna wel duizend supporters het veld opliepen. Ook Arne? Slimme reactie: “Geen commentaar.”

Wat hij van het nieuwe seizoen verwacht? “Dit is het 17de seizoen op rij in eerste klasse, dat is langer dan ik leef! Ik hoop dat het kan blijven duren want wij zijn toch een vaste waarde in de Jupiler Pro League. Ik hoop dat de club enkele goeie aankopen zal doen, want dat is echt wel nodig. Maar ik heb er vertrouwen in.”

Koop ook jouw abonnement!