Kvk Zwa Voor 6
Kvk Zwa Voor 6

Al ruim 100 erbij!

Al ruim honderd supporters kochten de voorbije dagen een halfseizoenabonnement. Waarom? “Omdat de ploeg onze steun nodig heeft” en “Omdat wij er nog in geloven”, dat zijn de vaakst gehoorde antwoorden. “En omdat er nog schone affiches zijn”, dat ook.

16/12/2022
SPK 0076
SPK 0076

"De ploeg heeft onze steun nodig!"

Sylvie Lobbens is één van de ruim honderd ‘nieuwkomers’ al is dat niet helemaal waar: “Mijn man heeft een abonnement, hij is een hevige supporter mag ik zeggen, en ik ga graag mee. Ik ben dus al langer supporter maar zo’n halfseizoenabonnement is voordeliger dan elke keer opnieuw een ticket kopen, en daarom ben ik op het aanbod ingegaan”, zegt Sylvie. “Ik geloof erin dat we ons zullen redden.”

Jonas D’Halluin had voor het eerst in vele jaren geen abonnement gekocht vorige zomer: “Daar waren twee redenen voor: ten eerste voetbalde ik toen zelf op zaterdag en dan weet je niet of je erbij zult kunnen zijn, ten tweede kon ik de eerste drie matchen via vrienden gratis komen. Abonnees zijn daar niet altijd gelukkig mee. Maar nu wil ik er elke keer bij zijn, we moéten ons redden, onze ploeg heeft onze steun nodig.”

Jacob Van Belle gelooft er ook nog in. “Ik verwacht een kentering met de nieuwe trainer. We moeten zeker gaan voor het behoud en misschien kunnen we iets neerzetten in de Beker. Ik hoop op een nieuw elan.” Waarom Jacob deze zomer even oversloeg? “Anders haal ik elk seizoen een abonnement, maar nu wist ik dat ik veel wedstrijden zou missen door stage. Dan is het nu het moment om er weer bij te zijn. Het blijft gezellig in de staantribune.”

Margit Ghillemyn gaat er ook voor: “Er rest nog een half seizoen. Als we goed beginnen, zie ik het wel zitten. Tot twee seizoenen geleden kocht ik altijd een abonnement, maar dat was nu niet mogelijk omdat ik het te druk had met school. Ik ben wel een paar keer geweest met mijn twee zussen, die wél een abonnement hebben, en nu kon ik het niet meer laten, hé.”

Kvk Zwa Voor 6
Kvk Zwa Voor 6

“SCHONE AFFICHES”

Nogal wat supporters hebben opgemerkt dat er nog veel ‘schone affiches’ wachten. En dat is natuurlijk een extra reden om een halfseizoenabonnement te nemen.

Club Brugge, Anderlecht, Union en straks al meteen Genk komen nog op bezoek. Dat kunnen mooie matchen worden. Maar even belangrijk zijn de wedstrijden tegen Oostende, Seraing en Eupen die we zeker moeten winnen als we ons willen redden”, weet Stijn Tyteca. “Net als vorig jaar koop ik een halfseizoenabonnement. In de zomer heb ik nog geen zicht op mijn planning, nu wel. En dankzij het “Welkom Terug”-tarief kan ik al een abonnement krijgen voor 60 euro. Dat is graag meegenomen.”

Opvallend veel tieners hebben  een halfseizoenabonnement genomen. Rhune Devos is er een van: “Ik ging soms mee met mijn vader, maar die kon niet altijd erbij zijn. Ik ben intussen 15 geworden en ik wil nu alle matchen zien. Ik denk dat het een goede twee seizoenshelft wordt en ik hoop dat we ons kunnen redden. Ik geloof in de ploeg en in de nieuwe trainer.”

Koop jouw halfseizoenabonnement