WhatsApp Image 2024 01 30 At 21.57.30
WhatsApp Image 2024 01 30 At 21.57.30

Al drie wedstrijden op rij ongeslagen

KV Kortrijk is drie opeenvolgende wedstrijden ongeslagen en dat gebeurde nog niet eerder dit seizoen. Met de komst van Charleroi is winst een must om de kloof met de drie teams die net vóór de Veekaa staan kleiner te maken.

03/02/2024

In februari ’23 kwam er ook zo’n reeksje van drie: winst op Standard, draw thuis tegen Anderlecht en uit op Zulte. Nu kunnen we naar vier op een rij toe.

Er is nog een andere statistiek: de Carolo’s wonnen nog niet op verplaatsing dit seizoen. De buit beperkt zich tot drie draws, telkens 0-0, op Genk, RWDM en Standard.

Wie zakt?

De vraag wordt nog vaak gesteld: wie zakt er nu eigenlijk dit seizoen? Het antwoord: na de reguliere competitie (nog 7 wedstrijden) spelen de laatste vier een Play Down met behoud van punten. Ze spelen dus zes wedstrijden tegen de drie tegenstanders, heen en terug.

Wie dan laatste en voorlaatste eindigt, zakt naar 1B. Wie eerste van de vier wordt, blijft in de Jupiler Pro League. Wie tweede wordt…speelt een barragematch heen en terug tegen een ploeg uit 1B.

Vanuit die reeks stijgen de eerste twee. De nummers 3 tot 6 in de eindstand spelen play-offs. Wie daarin eerste eindigt, speelt de barragematch tegen de bewuste tweede van de Play Downs van de Jupiler Pro League.

De redding

De redding kan nog. En dan is de wedstrijd KVK-Charleroi van enorm belang. Woensdagavond wonnen de Carolo’s met 1-0 van Eupen waardoor ze nu naar de 11de plaats zijn geklommen, net buiten de laatste vier. Felice Mazzu zag Guiagon zijn vierde doelpunt van het seizoen scoren. Sterkhouders in de ploeg zijn Bernier, Heymans, Ilaimaharitra en Morioka.

Sterkhouders bij KV Kortrijk zijn er – zeker na de straffe 3-3 op Club Brugge – heel wat. De nieuwkomers Afolabi (scoorde de gelijkmaker) en het Japanse duo Fujji-Tsunoda hebben zich in Jan Breydel zeker laten opmerken.

KVK-Charleroi eindigde al veel te vaak op een gelijkspel (12 keer), maar de Kerels wonnen ook wel al 11 keer tegenover 7 nederlagen. De laatste zege dateert al van 2017: 2-0 met Chevalier en Perbet, de twee seizoenen ervoor werd het 2-1 (Saadi en Ouali) en 2-0 (Papazoglou en Kis). Die traditie moet dringend worden hervat!

Steun onze Kerels!