EUP KVK 124
EUP KVK 124

Adnan Custovic kent de sterke kanten van KV Mechelen

“Mechelen is altijd moeilijk. Het wordt zowel thuis als uit fel gesteund door zijn supporters, maar ik weet dat die van ons zich ook kunnen laten horen. Het recupereert een paar spelers en heeft er bovendien met Birger Verstraete een belangrijke speler bij. We moeten de match dan ook heel serieus aanpakken,” zegt Adnan Custovic die voor zijn eerste thuismatch als hoofdcoach van KVK staat.

08/09/2022

“Na de zege in Eupen wil ik doorgaan met een nieuwe overwinning. Het zou de eerste thuis zijn dit seizoen, maar het wordt niet eenvoudig. Toch heb ik alle vertrouwen in mijn spelersgroep die de voorbije dagen voorbeeldig heeft getraind. Na Mechelen komen drie zware tegenstanders, maar ik heb vertrouwen in mijn spelers: ook daar kunnen zij punten pakken,” aldus Adnan Custovic.

Na KV Mechelen komen inderdaad Anderlecht uit, Antwerp thuis en Genk uit op de plank. “Maar we focussen deze week uitsluitend op de komst van Mechelen”, onderstreept de coach.

Doelman Marko Ilic, week na week belangrijk voor de club, die hopelijk een ticket voor Qatar bekomt, is fit. Marko sloeg een paar dagen de training over. Hij werd in de slotfase op Eupen zwaar geraakt in het aangezicht en vooral aan de neus. Maar die zorg is voorbij.

Zijn landgenoot Aleksandar Radovanovic lijkt klaar voor het duel met Mechelen. “Hij trainde de eerste dagen niet mee omwille van zijn knieblessure, maar deed het op donderdag individueel al goed. Het moet lukken voor hem om zaterdag de selectie te halen”, vermoedt Adnan Custovic.

LONCAR EN SYCH

Ondertussen is er nieuws over de twee nieuwkomers. De Bosniër Stjepan Loncar trainde donderdagvoormiddag al een eerste keer mee. Hij komt over van de Hongaarse landskampioen en bekerwinnaar Ferencvaros. Hij trad in de voetsporen van zijn vader Robert Loncar die zelf Europees speelde met het Bosnische Siroki Brujeg, de club waar ook Stjepan debuteerde. Later speelde de KVK-nieuwkomer voor het Kroatische Rijeka en vorig seizoen bij Ferencvaros waarvoor nu ex-KVK’er Xavier Mercier uitkomt.

“Toen de directie mijn mening vroeg over hem, heb ik positief geantwoord: ik ken hem van bij de nationale ploeg van Bosnië waar ik assistent-bondscoach was. Hij is een ervaren ‘acht’, een sterke box-to-box-speler met een super linker. Hij lijkt me fit. Of hij al zal spelen? Er is een mogelijkheid.”

De laatste nieuwkomer, de Oekraiener Oleksii Sych, wordt eerstdaags vanuit de Poolse hoofdstad Warschau verwacht. Hij is een pittige, snelle rechtsachter. Hij zal er allicht al bij zijn om zaterdagnamiddag zijn nieuwe ploeg aan het werk te zien.

Steun zaterdag de ploeg mee naar de overwinning en koop je tickets via onderstaande link!

Koop hier je tickets voor KVK-KVM!