EUP KVK 124
EUP KVK 124

Adnan Custovic: "Er komen belangrijke weken aan"

Adnan Custovic heeft genoten van de zege tegen Antwerp maar stond maandag alweer met beide voeten op de grond: “We hebben maar één punt meer dan de zestiende. Er komen belangrijke weken aan. Eerst tegen Genk, misschien wel de beste ploeg van België.”

06/10/2022

“Het was lang geleden dat we thuis nog wonnen en dat heeft veel goed gedaan binnen de spelersgroep en voor onze supporters”, beseft onze coach. “Die wedstrijd tegen Antwerp, de ongeslagen leider, herinnert mij aan het seizoen dat ik hier als assistent van Yves Vanderhaeghe werkte. Ook toen was er elke thuismatch een heerlijke sfeer, gaven de spelers telkens het beste van zichzelf en stonden de supporters als één blok achter ons. Ik dank zowel de spelers als de supporters voor zondag.”

“Maar we zijn nog nergens. Samen met ons wonnen bijna alle ploegen die in onze nabijheid staan gerangschikt. Elk punt zal dit seizoen belangrijk zijn. Ook dat wat we eventueel kunnen halen op Genk. We weten dat het misschien wel de beste ploeg van België is. Genk verloor enkel op Club Brugge en dan nog onverdiend. Ze spelen offensief, dominant en hebben een sterk collectief. Ze bezitten ook de kunst om desnoods in de laatste minuten nog toe te slaan. Drie keer al wonnen ze in de slotfase, dat bracht ze zes punten extra op. Het betekent dat we van de eerste tot de allerlaatste minuut geconcentreerd moeten zijn.”

Tijdens de persconferentie kwam ook de vraag of hij nu met zijn gewijzigde systeem zou doorgaan. Adnan Custovic liet het achterste van zijn tong niet zien. “Het is uiteraard niet de bedoeling om vier wijzigingen aan te brengen aan het winning team van vorig weekend”, antwoordde hij. “Tegen een ploeg als Genk zou je eigenlijk wel met zes van achter moeten staan om zoveel offensief geweld op te vangen. Maar we zullen proberen de juiste keuzes te maken.”

Ga mee naar Genk!