DSC 4110
DSC 4110

‘Aan mij om de juiste keuze te maken’

Het was een vraag tijdens de persconferentie vrijdagmiddag: ‘Coach, is het ‘never change a winning team?’ – “Dat is een voorbijgestreefde gedachte, zelfs al was iedereen goed tegen Club. Het is aan mij om de juiste keuze te maken”, reageerde Glen De Boeck.

27/10/2023

Het ging daarbij uiteraard over het feit dat hij tegen Club Brugge Abdel Kadri niet had opgesteld en wel Sheyi Ojo op de tien. “Kadri is een speler die bij Kortrijk normaal altijd speelt, maar hij kon de vrijdag amper twintig minuten trainen nadat hij van het ene vliegtuig op het andere was gestapt om hier donderdagavond nog te geraken. Dan wil je geen risico’s nemen.”

Verrassing was ook het inbrengen van de jonge en snelle Djiby Seck in de spits, door de pers voorgesteld als ‘een wit konijn’. – “Djibi heeft mij vanaf de eerste dag verrast met wat hij kan. Hij laat zien dat hij veel kwaliteiten heeft.”

Seck is 19 en werd door de scoutingcel van KVK rechtstreeks vanuit Senegal naar Kortrijk gehaald.

RADO OUT

Het slechte nieuws komt deze week van Aleksandar Radovanovic. Hij blesseerde zich donderdag op training aan de adductoren en is een viertal weken out. Staat daar tegenover dat Nayel Mehssatou weer inzetbaar is, ook Mighten terug is en dat de blessure van Alebiosu meevalt.

"GENK ANDERS DAN CLUB"

KVK staat zondag voor een nieuwe topper in eigen huis. “Genk is anders dan Club”, zegt Glen De Boeck. “Ik zag ze donderdag Europees spelen tegen een agressieve tegenstander, dan heb je een goaltje nodig om dat open te breken. Het kwam er niet. Je ziet natuurlijk dat het net als Club een ploeg met veel kwaliteiten is. Tegen Club was het beste Kortrijk nodig, dat zal niet anders zijn tegen Genk.”

Wees erbij!