DSC 1961
DSC 1961

3.330 KVK-fans kunnen zaterdag naar KVK-Seraing

Eerst het goede nieuws: zaterdag start de nieuwe voetbalcompetitie met voor KV Kortrijk meteen een thuiswedstrijd tegen nieuwkomer FC Seraing. Omwille van de nog altijd geldende coronamaatregelen mag evenwel slechts 1/3de van de capaciteit van het publiek worden benut.

20/07/2021
DSC 1985
DSC 1985

1/3 Guldensporenstadion

Dat betekent concreet dat er voor KVK 3.330 fans toegelaten zijn. Het houdt in dat:

1/ alle abonnees zich ook nog eens extra moeten registreren om naar de wedstrijd te gaan. Dat zijn de orders van de Jupiler Pro League. Wie niet registreert kan er helaas enkel op vertoon van zijn abonnement niet in. We zouden het ook graag anders zien.

2/ ook losse tickets voor deze wedstrijd – uitsluitend voor thuissupporters – kunnen worden aangekocht. Dat kan vooraf maar ook aan het loket net voor de wedstrijd.

DSC 1961
DSC 1961

Verplichte registratie abonnees

Abonnees die zich online registreren hebben zekerheid dat zij de wedstrijd kunnen bijwonen. Abonnees die zich niet registreren hebben geen toegang. De modaliteiten om vanaf 20 juli online te registreren, staan beschreven in de rubriek: “TICKETINFO KVK-SERAING

Even overnemen:

  • Eén abonneehouder kan zichzelf + 7 andere abonneehouders registreren (klantnummer (te vinden aan de voorkant links onderaan), naam en voornaam, e-mailadres)
  • Alleen maar op vertoon van het abonnement kan je niet binnen in het Guldensporenstadion!!!
  • Per klantnummer 1 ticket
  • Abonneehouders kunnen enkel in de tribune waar ze een abonnement hebben aangekocht hun ticket valideren
  • Abonnementen worden vanaf nu niet meer opgestuurd, enkel afhaling secretariaat
KVZ5529
KVZ5529

KVK - GENK

“Deze maatregelen gelden voor alle wedstrijden tot 13 augustus, dus de eerste drie speeldagen”, zegt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League. “Daarna hebben we het plan dat alle clubs hun stadion weer volledig kunnen uitverkopen, maar moet er uiteraard wel worden voldaan aan de geldende Covid-maatregelen en moet de situatie gunstig blijven. Enkel wie een Covid Safety Ticket kan voorleggen, kan dan binnen. En zo’n Covid Safety Ticket behelst een volledige inenting van ten minste veertien dagen, ofwel een bewijs van herstel van een effectieve Covidbesmetting, of een negatieve PCR-(snel)test die niet ouder is dan 48 uur.”

KVK behoort ook nu weer tot de pechvogels wat die derde speeldag betreft. Deze wedstrijd speelt KVK op zaterdag 7 augustus om 20u45 thuis tegen Racing Genk en dan zijn de bovengenoemde maatregelen nog altijd van kracht, wat betekent dat er ook dan maar 3.330 toeschouwers – uitsluitend thuissupporters – in het stadion mogen en dat zij zich online zullen moeten registreren.

Vanaf de derde thuismatch, op vrijdag 27 augustus tegen KV Mechelen, mag iedereen – als het goed blijft gaan en dus nog even onder voorbehoud – er wel weer bij met inachtneming van de maatregelen in verband met Covid zoals hierboven aangehaald.

Nog even doorbijten dus en een goede tip: neem een abonnement en registreer je tijdig!