WhatsApp Image 2023 11 12 At 19.36.37

3-0 verlies in het Dudenpark

Na het hoopvolle gelijkspel op RWDM trokken de Kerels opnieuw naar Brussel voor het duel tegen Union. In het sfeervolle Dudenpark kon KVK op zoek naar haar eerste uitoverwinning van het seizoen.

Coach De Boeck schonk De Neve en El Idrissy een basisplaats. Davies begon daardoor op de bank, Malinov was geelgeschorst. Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden voor Stefaan Vanloocke, de overleden huiskok van de Kerels.

12/11/2023
WhatsApp Image 2023 11 12 At 19.36.36

Twee tegengoals vlak voor de rust

De thuisploeg miste enkele titularissen en kon zijn wil dan ook niet zomaar opdringen aan een goed georganiseerd KVK. Dat hield de ruimtes klein en Union had het moeilijk. Enkel Lapoussin kon eens uithalen maar besloot over.

Kadri pakte snel geel en koos twee keer voor een lage vrijschop die weinig gevaar opleverde. Dat lukte wel voor de Brusselaars bij wie Terho kon trappen met links maar de Fin zag zijn bal een meter naast gaan. De balcirculatie ging te traag en de Veekaa hield makkelijk stand. Eén keer kon het ook zelf dreigen toen Mighten de bal gevaarlijk voor doel bracht, maar er was geen enkele Kortrijkzaan gevolgd.

Halverwege werd Union toch sterker met twee goeie kansen in evenveel minuten. Eerst kon Rodriguez stevig uithalen vanop links maar Vandenberghe stond alert te keepen, één minuut later pakte Tom in twee keer een nieuwe poging van de Ecuadoriaan.

De wedstrijd miste peper & zout en vooral kansen die de spektakelwaarde zouden opkrikken. Een stevig schot van El Idrissy dat naast ging was een schaarse uitzondering. We leken af te stevenen op een 0-0 ruststand maar toch scoorde Union nog twee keer, telkens na een snelle omschakeling. Rodriguez was tweemaal de afwerker van dienst.

Een te hard verdict voor een verdienstelijk KVK dat zich als een stevig blok had gepresenteerd in de eerste helft.  2-0 na 45 minuten.

WhatsApp Image 2023 11 12 At 20.19.50 3

Kerels moeten de wet van de sterkste ondergaan

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor KVK want de geel-blauwen scoorden kort na de rust een derde keer. Puertas ging door tot aan de achterlijn, zette dan scherp voor en Lapoussin duwde de bal tegen de touwen : 3-0. Ei zo na scoorde Union nog een vierde keer, Vandenberghe had een superreflex in huis op een dichte poging van Rasmussen.

De Boeck reageerde met een driedubbele wissel : Henen, El Idrissy en Mighten mochten gaan rusten, Davies, Avenatti en Bruno kwamen in hun plaats om het tij toch nog wat te keren.

Met de moed der wanhoop ging de Veekaa op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg daartoe ook wat mogelijkheden. De Neve besloot op een thuisverdediger, een volley van Avenatti ging over en Moris had een prima redding in huis op een poging van Bruno.

De ingevallen Ayensa toonde zich gretig en stak enkele keren de neus aan het venster, een trap van Rasmussen zoefde maar net naast. De score zou echter niet meer veranderen en zo won de competitieleider met 3-0.

Na de interlandbreak ontvangen de rood-witten KV Mechelen in eigen huis. Op zondag 26 november wordt afgetrapt om 19.15u in het Guldensporenstadion.