WhatsApp Image 2023 01 15 At 16.36.44

2-1 verlies in de Ghelamco

Na de bekeruitschakeling trokken de Kerels naar de Ghelamco Arena voor het duel tegen AA Gent. Coach Storck roteerde en zette Avenatti en Silva op de bank. Gueye en Messaoudi vormden het aanvalsduo, Regali en Atemona kwamen voor het eerst aan de aftrap.

15/01/2023
WhatsApp Image 2023 01 15 At 16.28.51

Gelijkmaker Watanabe afgekeurd

De twee opeenvolgende competitieoverwinningen hadden de Veekaa extra vertrouwen gegeven en dus hoopten we op nieuw puntengewin tegen AA Gent. Helaas kreeg die droom al snel een knauw toen de thuisploeg al bij de eerste echte aanval scoorde. Odidja bediende in minuut zeven Cuypers en die werkte zonder veel moeite af: 1-0.

De reactie van de rood-witten liet niet lang op zich wachten. Watanabe scoorde al snel de gelijkmaker na een vrijschop van Selemani, maar de scheids keurde de goal (terecht?) af op aangeven van de VAR.

Het hoge tempo waarmee de match was gestart verdween geleidelijk uit de partij en het was wachten op kansen in een match met veel intensiteit. Gent werd iets dominanter en na een snelle tegenaanval kwam de bal bij Hong maar zijn schot miste compleet de juiste richting. Aan de overkant kreeg KVK ook nog een vrije trap, maar Regali kon net niet bij de trap van Selemani.

Zes minuten voor de rust hadden de bordjes gelijk kunnen staan. Messaoudi trapte een pegel goed naar doel, Nardi kreeg de bal niet onder controle en Gueye haalde te weinig uit de rebound. In de slotminuut trapte Salah vanuit een scherpe hoek en Vandenberghe pakte in twee tijden.

KVK 1-0 achter na 45 minuten in een kansarme partij.

WhatsApp Image 2023 01 15 At 16.43.08

Cuypers beslist de match

Storck verving tijdens de rust Loncar en Regali door Bruno en Wasinski om zo meer greep te krijgen op de thuisploeg. De Kerels kregen meer balbezit en werden baas op het middenveld, maar in de zone van de waarheid liep het wel altijd ergens mis. Aan de overkant miste een kopballetje van Cuypers duidelijk de juiste richting.

Net voorbij het uur kwam Avenatti in het team ten nadele van Gueye en kort daarop vuurde Kadri nog eens naar doel maar Nardi duwde de bal nog in corner. Een redding die nodig was om de gelijkmaker te vermijden.

Toen de Kerels beter en beter in de match kwamen, scoorde Gent de 2-0. Balverlies leidde een Gentse aanval in die perfect werd afgerond door Cuypers: 2-0.

De match leek gespeeld maar een goed kwartier voor tijd gaf Bruno de Veekaa terug hoop. Hij kreeg de bal van de net ingevallen De Neve en Massimo trapte de bal in de linkerbenedenhoek: 2-1.

KVK moest nu nog meer druk zetten om te blijven geloven in de gelijkmaker, maar verloor Sych door een blessure die moest worden weggedragen met een draagberrie. Een trap van Selemani ging nogal onbesuisd over, de vrijschop van Faiz was een heel stuk beter, want Nardi pakte het schot maar in twee keren. In de extra tijd kon enkel Watanabe nog dreigen, maar zijn omhaal verraste de Gentse doelman niet. Aan de overkant hield Vandenberghe nog de doorgebroken Salah van een derde Buffalo-doelpunt.

Dichter kwamen de Kerels niet meer en zo werd met 2-1 verloren op Gent. Komende woensdag 18 januari ontvangt KVK in eigen Guldensporenstadion Seraing. Aftrap van deze erg belangrijke partij om 20.45u.