3 KVZ7785
3 KVZ7785

2-0 verlies in Eupen

Voor de verplaatsing naar Eupen startte coach Luka Elsner met Makarenko in de basis. De Oekraïner verving de geschorste De Sart. Ook Gano mocht starten en daardoor begon Guèye op de bank. Rougeaux was gekwetst.

20/03/2021
3 KVZ7984
3 KVZ7984

Ilic houdt de nul op het bord

De Kerels wonnen hun drie laatste verplaatsingen in de Oostkantons, maar het was de thuisploeg die vandaag het voortouw nam. Dat zorgde onmiddellijk voor veel druk en Prevljak zette Ilic al snel aan het werk. Ook Ngoy ging zijn kans, maar besloot in het zijnet.

KVK kwam op het kwartier een eerste keer de neus aan het venster steken toen Chevalier vrij mocht aanleggen maar Teddy mikte naast het Eupense doel. Ondanks die eerste waarschuwing bleef Eupen baas op het middenveld. Peeters bediende Prevljak die de uitstekende kans niet kon verzilveren.

Geleidelijk aan herstelden de Kerels het evenwicht, maar misten efficiëntie. Selemani bediende Gano die voorlangs besloot, een kopbal van Radovanovic kon beter. Kort voordien had Prevljak, nog maar eens hij, een mooie assist van Ngoy niet kunnen omzetten in een goal: 0-0 halfverwege Am Kehrweg.

3 KVZ7992
3 KVZ7992

Musona doet de boeken dicht

Eupen, dat vorig weekend de bekerfinale miste, startte ook in de tweede helft het best met veel offensieve bedoelingen. Toch ontsnapte het maar nipt aan de 0-1 toen Gano plots alleen voor Defourny opdook, maar Zinho miste de opgelegde kans en de voorsprong. Het doelpunt viel onmiddellijk daarna aan de overkant. Ngoy schudde een streep uit zijn schoenen en pegelde de bal in de kruising voorbij Ilic : 1-0.

Elsner gooide Gueye in de strijd ten nadele van Sainsbury, het spelbeeld keerde echter niet. Een schot van Peeters week af en verdween in corner, de knal van Musona belandde aan de buitenkant van de paal. Diezelfde Musona probeerde Ilic te verrassen met een rechtstreekse vrijschop, maar de knal ging over en ook Kayembe ging zijn kans, maar ook zijn schot ging centimeters naast. Eupen bleef domineren en KVK mocht blij zijn dat Ilic uitstekend stond te keepen bij een nieuwe trap van Ngoy.

Palaversa en Stojanovic kregen nog hun kans, maar het mocht niet baten: Musona zette tien minuten voor tijd een voorzet van Baby in twee tijden om : 2-0 en match gespeeld. Eupen kreeg nog een lichte strafschop maar de VAR wuifde die beslissing van ref Van Driessche weg en zo zou de score niet meer wijzigen.

Op 3 april komt landskampioen Club Brugge op bezoek in het Guldensporenstadion. Aftrap om 20.45u.

3 KVZ8115
3 KVZ8115

DIGEST

Eupen speelde met Defourny, Heris, Agbadou, Adriano, Miangue, N’Dri, Musona (89′ Beck), Kayembe, Peeters, Ngoy (79′ Baby), Prevljak
Bank: Baby, Boljevic, Gnaka, Himmelmann, Beck, Lambert, Kone

KVK speelde met Ilic, Radovanovic, Sainsbury (61′ Gueye), Derijck, Golubovic, Ocansey, Hendrickx, Makarenko (70′ Palaversa), Selemani, Chevalier (78′ Stojanovic), Gano
Bank: Jakubech, Palaversa, Stojanovic, Gueye, Badamosi, Sissoko, Verkerken, Van Den Bossche 

Goals: 55′ Ngoy (1-0), 80′ Musona (2-0)
Geel: Makarenko, Musona, Heris