DVN 5281
DVN 5281

2-0 onderuit in het Dudenpark

De Kerels trokken met een zes op negen richting Brussel voor de confrontatie met seizoensrevelatie Union. Coach Elsner, in een verleden nog trainer bij de thuisploeg, zette Dewaele in de ploeg ten koste van Gueye. Radovanovic begon op de bank.

16/08/2021
DVN 5991
DVN 5991

Ilic voorkomt erger

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de betreurde Franck Berrier. Boezemvriend Kevin Vandendriessche had het zichtbaar erg moeilijk maar werd getroost door een aantal ploegmaats.

KVK had het van bij de start bijzonder lastig en zou eigenlijk nooit in de wedstrijd komen. Dat had te maken met het aanvallende spel van de thuisploeg die goed georganiseerd was en de bezoekers bij momenten van het kastje naar de muur speelden. Het leidde bovendien tot een vroeg doelpunt van Vanzeir op assist van Undav in de negende minuut : 1-0.

Wie gedacht had dat de Kerels zouden wakker schieten na de openingsgoal kwam wat bedrogen uit. De grinta en het engagement dat we hadden gezien in de eerste drie wedstrijden ontbrak en gaf Union vrije baan tot een pot eenrichtingsvoetbal. Dat zorgde ervoor dat de bezoekers hun gastheren af en toe foutief moesten stoppen wat leidde tot liefst vier gele kaarten voor de rust. Rougeaux pakte zo al zijn vierde geel karton in evenveel matchen. Aan de overkant was de Veekaa totaal onmondig, zelfs Selemani voor wie het Dudenpark nochtans geen onbekend terrein is, kende een offday.

Dat de score niet opliep was vooral te danken aan Ilic, de KVK-goalie die al het hele seizoen op niveau staat te keepen. Zo stond Marco paraat bij een knal van Francois en hield hij Teuma met een karpersprong van de 2-0 na een leuke ingestudeerde vrije trap van de Brusselaars.

DVN 5752
DVN 5752

Fixelles trekt aan de noodrem

Ook in de tweede helft toonde rood-wit geen beterschap. Union bleef stevig op het gaspedaal duwen en ook nu leidde dat tot een vroeg doelpunt. Vanzeir dropte de bal tot bij Lynen die Vandendriessche uitkapte en Ilic het nakijken gaf : 2-0.

De wedstrijd kon in een definitieve plooi gelegd worden door Vanzeir maar hij liet de 3-0 na een knappe assist van Nielsen oog in oog met Ilic liggen. KVK zocht het goede ritme van de voorbije matchen maar was het noorden kwijt zeker toen Fixelles, vorig jaar nog bij de gastheren, aan de noodrem moest trekken en met werd rood werd weggestuurd.

Een derde doelpunt was de thuisploeg, spelend in een sfeervol Dudenpark, niet meer gegund. Dat had vooral te maken met een uitstekend spelende Ilic die een schot van Vanzeir tegen de lat duwde en in de extra tijd een knal van Lazare uit zijn doel hield.

KVK staat na de nederlaag in Brussel terug met de voeten op de grond. De uitstekende start met twee zeges werd gevolgd door evenveel nederlagen. Het team is na de mindere prestatie op Union toe aan eerherstel. Volgend weekend krijgt het daartoe al een kans op Stayen bij het duel in en tegen STVV.