DSC 0068
DSC 0068

11 ZOMERTRANSFERS: KVK komt versterkt uit de mercato

KV Kortrijk was op de slotdag van de zomermercato bijzonder actief en voegde nog vier binnenkomende transfers toe. Even belangrijk is dat vaste waarden als Dewaele, Radovanovic en Selemani in tegenstelling tot vele ongecontroleerde berichten bij de club bleven. – Eddy Soetaert

01/09/2021
BSM 9737
BSM 9737

Vroege start

Het begon al in volle coronatijd: nog in januari werd Kévin Vandendriessche aangetrokken van KV Oostende maar pas dit seizoen kwam hij voor KVK spelen. In april werd Mathias Fixelles gehaald bij promovendus Union.

Het bleef even stil tot in juni de Franse doelman Joris Delle erbij kwam, gevolgd door de Columbiaan Marlos Moreno van Manchester City, Jesaja Herrmann van Wolfsburg en begin augustus Dylan Mbayo van AA Gent en de jonge Algerijn Abdel Kadri.

DSC 0445 Kopiëren
DSC 0445 Kopiëren

Hevige slotdag

De slotdag van de zomermercato was heavy. Rachid Alioui van Angers, Victor Torp van het Deense Midtjylland, Jonah Osabutey van Werder Bremen en nog net voor middernacht Billal Messaoudi, de topscorer van de jongste competitie in de Algerijnse eerste klasse.

Uitgaand waren er Makarenko, Gano, Jakubech en Hendrickx die einde huur waren, De Sart naar Gent,  Yani Van Den Bossche naar Knokke, Stojanovic en Golubovic die einde contract waren en geen nieuwe club vonden en Chevalier die afzakt naar 1B bij Moeskroen.

Mujakic wordt verhuurd aan Waasland-Beveren, Verkerken aan Eendracht Aalst en Hines-Ike tot 31 december 2021 aan het Amerikaanse DC United.

DSC 0068
DSC 0068

Offensief geweld

Conclusie: KVK komt ongetwijfeld versterkt uit de zomermercato. Vooral in het offensieve vlak heeft het een ruim arsenaal aan mogelijkheden met naast Badamosi, Gueye, Herrmann, Selemani en Ocansey nu ook nog Alioui, Osabutey en Messaoudi plus de offensieve middenvelders of flankspelers Kadri, Torp en Mbayo.

Alles samen goed voor 27 kernspelers om het vervolg van de competitie even succesvol aan te pakken als dat tijdens de eerste zes wedstrijden het geval was.