KVK Cercle2
KVK Cercle2

1-2 verlies tegen Cercle Brugge

Na de 0 op 6 tegen Oostende en STVV kreeg KVK rode lantaarn Cercle Brugge op bezoek. Coach Vanderhaeghe kon geen beroep doen op de gekwetsten De Sart en Ocansey, Golubovic zat op de bank. In hun plaats kwamen Jonckheere, Sainsbury en Sissoko aan de aftrap. Onze 20-jarige Senegalees debuteerde.

23/01/2021
KVK Cercle
KVK Cercle

Beauty van Makarenko brengt weer hoop

Cercle dat de punten nodig had, begon zonder ex-Kerel Van Der Bruggen die contractueel niet mocht spelen.

Op een zwaar veld dat er door de regen erg drassig bijlag, kreeg KVK de eerste echte kans. Een vrije trap van Selemani belandde bij Dewaele die goed trapte en Didillion aan het werk zette. Ook bij de rebound van Makarenko stond de Cercle-doelman paraat.

De bezoekers groeven zich niet in, Ilic moest in de voeten van Musaba en bij de tweede groen-zwarte poging was het al raak. Vitinho zette voor en Ugbo liep de bal makkelijk in doel : 0-1.

Cercle bleef dreigen met eerst een afgeweken bal van Hotic en lukte daarna ook de 0-2 met nieuwkomer Pavlovic na een corner van opnieuw Hotic.

KVK moest nu komen en Jonckheere waagde zijn kans, maar mikte slecht en Chevalier vond Didillion op zijn weg. Gelukkig had  Makarenko meer succes. Hij knalde de bal van buiten de grote rechthoek en scoorde een beauty via de paal : 1-2, meteen ook de ruststand.

KVK Cercle3
KVK Cercle3

Na de pauze zetten de Kerels vaart richting bezoekend doel. Sainsbury scoorde maar het doelpunt werd afgekeurd, Selemani mikte van dichtbij naast na voorbereidend werk van Gueye. Vanderhaeghe verving Sissoko door Badamosi en later ook Gueye door Stojanovic om zo nog meer druk naar voren te zetten.

Het was echter Cercle dat scoorde, maar de goal van Musaba werd niet toegekend wegens buitenspel, kort daarop schudde Ilic een topsave uit zijn mouw op een kans voor Marcelin.

De ingevallen Somers had ook een derde doelpunt aan de voet toen hij alleen op Ilic mocht afgaan, maar de KVK-keeper voorkwam een nieuwe goal. De wedstrijd bleef spannend tot de slotseconde, maar dichter kwamen de Kerels niet meer.

Door de nederlaag staat KVK nu op een gedeelde 12de plaats met 29 punten. Woensdagavond spelen de Kerels op het veld van Beerschot. Aftrap om 18.45u.

KVK Cercle4
KVK Cercle4

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Hines-Ike, Sainsbury, Derijck, Sissoko (64’ Badamosi), Makarenko, Jonckheere, Dewaele, Gueye (74’ Stojanovic), Selemani, Chevalier

Bank: Jakubech, Golubovic, Rougeaux, Stojanovic, Badamosi, Jalloh, Verkerken, Van Den Bossche

Cercle  Brugge speelde met Didillon, Vitinho, Bates, Marcelin, Biancone (88’ Corryn), Hotic (72’ Kanouté), Vanhoutte, Hoggas, Pavlovic, Ugbo (81’ Denkey), Musaba (81’ Somers)

Bank: Bruzzese, Taravel, Denkey, Deman, Corryn, Dekuyper, Somers, Lopes, Kanouté

Goals : 23’ Ugbo (0-1) 28’ Pavlovic (0-2), 45’ Makarenko (1-2)
Geel : Dewaele, Hines-Ike, Marcelin