WhatsApp Image 2023 11 04 At 16.49.27

1-1 gelijk in RWDM

Na een gezapige wedstrijd met weinig kansen, eindigde de eerste confrontatie van het seizoen met RWDM in een logisch 1-1-gelijkspel.

04/11/2023
WhatsApp Image 2023 11 04 At 16.19.17

Na een kwartier hadden beide ploegen nog maar één heet standje neergezet in het strafschopgebied. Het bracht niets op voor RWDM, het was wel raak voor de Kerels aan de overkant.

Alex Mighten, snel en technisch vaardig, dribbelde tot bij de doellijn en legde terug. Daar huppelde de bal via een paar voeten tot bij Sheyi Ojo die beheerst inschoot in de verste hoek: 0-1.

KVK leek de gaskraan open te draaien, maar zeven minuten later stond het simpel op 1-1. Op een voorzet van links kon Camara inlopen voor Henen en de bal via de verste paal inkoppen.

WhatsApp Image 2023 11 04 At 16.49.29

Vandenberghe pakt alles

Dat was dan weer het moment waarop de thuisploeg ineens gevaarlijk ging uithalen. In één minuut tijd kreeg Makhtar Gueye twee opgelegde kansen. Twee keer kon Tom Vandenberghe hem van een dreigend doelpunt afhouden.

De volgende kans viel dan weer aan de overkant. Davies liep er iedereen af maar kon zijn schot niet richten. En nadat Heris Malinov in de grond had geboord, kon Mighten op snelheid doorgaan maar Isaak Davies kon zijn knappe laterale voorzet net niet in doel glijden.

Het viel overigens mee voor de Brusselaars dat Segovia niet de tweede gele kaart kreeg die hij bij een venijnige overtreding op Ojo altijd verdiende.

Gueye bleef wel een gesel voor de Kortrijkse defensie. Zo kwam hij weer oog in oog met doelman Vandenberghe die hem voor de derde keer knap afstopte. Na de pauze was de KVK-goalie trouwens weeral in goeden doen op een gekruist schot van de ingevallen Mboup.

Rond de 70ste minuut hadden beide trainers door dat er iets moest gebeuren, want alles beperkte zich tot matig heen-en-weer-voetbal. Er kwamen liefst zes vervangingen, voor KVK El Idrissy, De Neve en even later ook Abdoulaye Sissako, wiens broer Moussa net was ingevallen voor de thuisploeg. De pas herstelde Avenatti kreeg nog de laatste tien minuten speeltijd.

Even leek het of het duo Kadri-El Idrissy een dubbelpas in het strafschopgebied zou benutten, maar de derde pas kwam net niet uit. De wedstrijd kabbelde verder naar het einde en zo werd de rust- ook de eindstand. 1-1.

Volgende zondag, op 12 februari om 19u15, trekken onze Kerels naar Union. Ga mee met de supportersclubs & steun onze Kerels!