WhatsApp Image 2023 08 06 At 20.49.28

0-1 nederlaag tegen STVV

Ondanks stevige druk in het laatste halfuur kon KV Kortrijk het enige Limburgse doelpunt dat viel vroeg na de rust niet meer goedmaken. Bij zijn eerste thuismatch van het nieuwe seizoen bleef de Veekaa zo op een 0-1 achterstand staan.

06/08/2023
WhatsApp Image 2023 08 06 At 19.28.24 2

De studieronde nam een kwartier in beslag. Daarin toonde STVV dat het met een paar passen snel in het Kortrijkse strafschopgebied kon dringen, maar de rood-witte defensie stond pal. Aan de overkant zocht KVK met lekker samenspel de weg naar doel, maar het duurde even voor de eerste ernstige kans zich aanbood.

Dat gebeurde op het kwartier. Net als bij de openingsgoal in Gent vorige zondag waren het weer Kadri en Bruno die de actie opzetten. Captain Kadri stak de bal knap diep richting kleine back-area waar Massimo Bruno gevat kon inschieten. Zijn doelrijp schot werd nog net afgeblokt.

Even later ging de aanval over rechts. Nu was het Dylan Mbayo die in het strafschopgebied infiltreerde. Hij opteerde voor een eigen schot op doel, geplaatst in de korte hoek, maar STVV-doelman Schmidt redde.

De Limburgers reageerden met een scherp schot op doel vanwege Steuckers waarop Tom Vandenberghe zijn talent etaleerde met een heerlijke save.

WhatsApp Image 2023 08 06 At 19.44.46 2

TWEE KEER AVENATTI

Sein voor KVK om door te duwen. Felipe Avenatti gaf de toon aan. Eerst vlamde hij een hoge voorzet van Mbayo naar doel, die werd nog net afgeblokt door een verdediger, waarop Raul Oprut hernam maar ook niet doorheen de defensie geraakte.

Even later ging Avenatti diep, zag doelman Schmidt uitkomen en liftte de bal kundig over hem heen. De bal stierf evenwel net aan de buitenkant van de doelpaal.

Bij KVK maakte de nieuwe aanwinst Raul Oprut zijn debuut op de linksachter. “Hij liet de voorbije week een goede indruk”, aldus coach Edward Still. De Roemeense international van Hermannstadt aardde ook meteen in zijn nieuwe team.

STVV probeerde het evenwicht te herstellen via de gevaarlijke ex-KVK’er Koita, vorige wedstrijd tegen Standard goed voor het enige doelpunt van de avond. Hij rukte op over links, zocht de verste hoek maar andermaal zweefde Vandenberghe de bal uit de doelrijpe baan. En Koita deed nog meer: voorbij het halfuur duwde hij een scherpe voorzet ei zo na onder de lat in doel, maar weer had de KVK-doelman een schitterende parade in huis om de bal over te tillen.

"BIJNA" STRAFSCHOP

In de 41ste minuut floot Brent Staelens voor penalty toen Mbayo onderuit werd gehaald. Op advies van de VAR werd de bal uiteindelijk – terecht – buiten het strafschopgebied gelegd. De vrije trap van Kadri leverde niets op.

STVV zette er net voor de rust nog één ferme tegenstoot tegenover: Steuckers leek alleen voor doel te kunnen scoren maar de teruggekeerde Oprut kon de bal nog net in corner deviëren.

Domper op het Kortrijkse enthousiasme kwam er in de 56ste minuut toen STVV even tikte en zo Steuckers vrij kreeg, inkomend vanaf rechts. Hij trapte de bal overhoeks in de verste hoek: 0-1.

De Veekaa probeerde de achterstand weg te gommen met duidelijk speloverwicht maar kwam er niet toe om doelman Schmidt stevig aan het werk te zetten.

Edward Still wisselde even voorbij het uur Oprut, Bruno en Montegnies voor verse krachten De Neve, Challouk en Audoor, wat later ook Mbayo voor Messaoudi in een poging om de bakens te verzetten. Niemand slaagde er evenwel in om de dubbele Truiense gordel te ontsluiten. Een goede voorzet van De Neve werd door Schmidt boven Avenatti en Messaoudi weggehaald. De eindstand bleef zo 0-1.

Komende vrijdag trekken we naar landskampioen Antwerp en zondag 20 augustus om 19u15 ontvangen we Eupen voor de tweede thuismatch van het seizoen. Mis niets van het nieuwe seizoen en koop je abonnement via onderstaande link!