WhatsApp Image 2020 06 25 At 11.51.32
WhatsApp Image 2020-06-25 at 11.51.32

Nieuwe voorzitter voor KVK

KV Kortrijk is verheugd om Ronny Verhelst als nieuwe voorzitter te mogen voorstellen. Hij neemt het mandaat over van Joseph Allijns.

Enerzijds wensen we Joseph Allijns uitgebreid te bedanken voor zijn tomeloze inzet als voorzitter van de raad van bestuur gedurende de afgelopen 19 jaar.

Anderzijds zijn we verheugd dat we vandaag meteen onze nieuwe voorzitter mogen voorstellen. Ronny Verhelst heeft een uitgebreide track record in de telecom- en mediasector en was ook nog voorzitter van de Pro League.

Onze MyKVK leden kunnen via een uitgebreid interview kennis maken met onze nieuwe voorzitter.

Nieuwe voorzitter voor KVK

Ronny Verhelst (57 jaar) is geboren te Kortrijk en heeft een uitgebreide loopbaan in de telecom -en mediasector. Hij was, samen met anderen, onder andere een pionier op het gebied van digitale televisie en mobiele diensten bij Telenet, Canal + (Prime) en Tele Columbus (Duitsland). Momenteel is hij nog steeds actief als investeerder en voorzitter bij gelijkaardige bedrijven in Nederland, Malta en Frankrijk.

Ronny Verhelst: “Het is een fantastische uitdaging om verder te mogen bouwen op de stevige fundamenten van deze mooie club. Een club met enorm veel potentieel, dankzij de sterke basis die gelegd werd onder leiding van mijn voorganger. Mijn geloof is groot om verder te kunnen groeien en eigen accenten te leggen, waardoor we deze club nog beter kunnen maken. Ik kijk er naar uit om spoedig gesprekken aan te knopen met supporters, sponsors, medewerkers, … kortom iedereen die KV Kortrijk een warm hart toedraagt. Zij zijn uiteindelijk KV Kortrijk, om hen draait het, en ik hoop om samen met hen te kunnen werken aan een mooie toekomst voor KVK.”

In 2012 en 2013 was Ronny Verhelst voorzitter van de Jupiler Pro League. Een mandaat dat hij noodgedwongen moest neerleggen, omdat hij zijn taak als bestuurslid bij Tele Columbus opnieuw diende op te nemen.

Matthias Leterme (algemeen manager): “Eerst en vooral wil ik Joseph bedanken voor het fantastische werk dat hij heeft verricht voor onze club. Ik kijk met grote dankbaarheid terug op de uitstekende samenwerking tussen ons beiden, en dit gedurende meer dan 10 jaar. We zijn als club verheugd dat het werk van Joseph zal verdergezet worden door Ronny Verhelst. Iemand met een schat aan ervaring in de internationale bedrijfswereld. Niet zelden pionier bij de bedrijven waar hij actief was, dynamisch en innovatief in de invulling van zijn mandaten. Hij combineert dit met een stevige portie ervaring in de voetbalwereld en hij belichaamt de belangrijke lokale verankering. Ik ben overtuigd dat zijn inbreng zeer waardevol zal zijn voor KV Kortrijk en al haar stakeholders. Ik kijk er naar uit om samen met Ronny de groei van KV Kortrijk te bestendigen.”

BV2B9063
BV2B9063

Exclusiefvoor MyKVK leden

Content van onze club, die alleen abonnees en/of leden van de club, kunnen zien.