WhatsApp Image 2021 12 17 At 8.52.49 PM
WhatsApp Image 2021 12 17 At 8.52.49 PM

Negen op negen na 0-2 in Seraing

Op een kille vrijdagavond trok KVK naar het verre Seraing voor het duel met de Luikenaars die drie keer na elkaar verloren hadden.

Na de zes op zes wijzigde coach Belhocine zijn team op één plaats : Moreno kwam in de ploeg ten nadele van Mbayo. Winst zou de Kerels op een voorlopige vijfde plaats brengen – Steven Verhamme

WhatsApp Image 2021 12 17 At 9.03.22 PM
WhatsApp Image 2021 12 17 At 9.03.22 PM

Schot van Moreno op de paal

We kregen een veelbelovend begin van de wedstrijd met twee offensief georiënteerde teams die vrank en vrij voor de aanval kozen. KVK was het best uit de startblokken vertrokken en kreeg ook de eerste kans toen Kadri het vanuit een schuine hoek probeerde, zijn schot afweek en Dietsch alert reageerde.

Het spel ging leuk over en weer maar de kansen ontbraken. Beide teams kozen voor een zorgvuldige opbouw met veel combinaties en tussenstations maar in de zone van de waarheid ontbrak de final touch. Moreno scoorde maar uit buitenspel en Selemani trapte, na een ingestudeerde vrijschop, te centraal op doel. Aan de overkant kapte Jallow zich mooi vrij, maar hij knalde de beste kans voor de thuisploeg, dat met een vijfmansdefensie speelde, slordig over.

De waarschuwing van de Metallo’s zette de Veekaa op scherp en de reactie liet niet lang op zich wachten. Via Badamosi kreeg Moreno de bal in de voeten maar het schot van Marlos vond de paal op zijn weg.

De frivoliteit was ondertussen volledig verdwenen en maakte plaats voor karaktervoetbal met een pak duels en iets te veel overtredingen die het tempo uit de match haalden. Geen toeval dat we met een 0-0 naar de kleedkamer trokken na een tegenvallende eerste periode.

WhatsApp Image 2021 12 17 At 9.22.55 PM
WhatsApp Image 2021 12 17 At 9.22.55 PM

Palaversa opent de poort naar de zege

Belhocine verving Moreno door Mbayo bij het begin van de tweede helft, een wissel die snel loonde. In minuut 53 belandde de bal via enkele tussenstations en een nieuw hakje plots bij Palaversa die laag in de hoek besloot. Het eerste doelpunt van Ante dit seizoen zorgde zo voor de 0-1.

Nog geen vijf minuten leek de wedstrijd gespeeld toen Selemani koelbloedig een strafschop omzette na een fout van Boulenger op de snelle Mbayo in de grote rechthoek: 0-2! Dylan, uitstekend ingevallen, liet zich kort daarop nog eens gelden toen hij nog maar eens uitpakte met wat kwieke dribbels, zijn schot goed kadreerde maar Dietsch niet kon verrassen.

In een sfeerloos stadion moest Seraing nu alles in de aanval zetten en nam risico’s, maar echt gevaarlijk was het niet. Alles leek te voorspelbaar en  de keyspelers van de thuisploeg waren quasi onzichtbaar. Bovendien stond de KVK-verdediging secuur te verdedigen en wilde Ilic maar al te graag een nieuw clean sheet, iets waarin hij al bij al makkelijk slaagde. De zevende match zonder tegengoals voor Marco waardoor hij koploper wordt in de Jupiler Pro League. 0-2 winst dus op Le Pairay!

Komende donderdag (18.45u.) trekken de rood-witten vol vertrouwen naar Anderlecht voor de do-or-diewedstrijd in de kwartfinale van de beker. Kan KVK zich plaatsen bij de laatste vier?

WhatsApp Image 2021 12 17 At 9.21.02 PM
WhatsApp Image 2021 12 17 At 9.21.02 PM

DIGEST

Seraing speelde met Dietsch, Poaty, Nadrani, Del Fabro (59′ Bernier), Boulenger, Sambu, Cissé, Kilota (71′ Mouandilmadji), Jallow, Mikautadze,  Maziz
Bank: Galje, Pierrot, Faye, D’Onofrio, Bernier, Mouandilmadji, Lahssaini

KVK speelde met Ilic, Moreno (46′ Mbayo), Dewaele, Sainsbury, Radovanovic, D’Haene, Vandendriessche, Kadri (68′ Fixelles), Palaversa, Selemani, Badamosi (68′ Messaoudi)
Bank: Delle, Mbayo, Rougeaux, Messaoudi, Fixelles, Jonckheere, Derijck

Goals: 53′ Palaversa (0-1), 58′ Selemani (pen) (0-2)
Geel: Del Fabro, Kilota, Boulenger, Mbayo, Vandendriessche, Fixelles
Toeschouwers: 1400