DSC 0467
DSC 0467

KVK haalt ervaren spits uit de Ligue 1

KV Kortrijk haalt met Rachid Alioui een spits die zijn sporen in het Franse voetbal al heeft verdiend en door de kenners van de Ligues 1 en 2 wordt omschreven als een technisch sterke, vaardige spits.

Transfervisual Alioui
Transfervisual Alioui

Marokkaans international

Rachid Alioui is 29 en speelde tot hiertoe 79 wedstrijden in de Ligue 1 en 132 in de Ligue 2. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen scoorde hij tijdens oefenwedstrijden met SCO Angers drie doelpunten.

Alioui heeft de Franse en de Marokkaanse nationaliteit en speelde ook al vele keren voor de Marokkaanse nationale ploeg. Hij groeide op in La Rochelle in West-Frankrijk en werd bij de lokale clubs opgemerkt door het Bretoense Guingamp waar hij in 2012 al in het eerste elftal stond. Rachid speelde er in de Ligue 2 twee opeenvolgende seizoenen haast alle wedstrijden en promoveerde met zijn team naar de Ligue 1, de hoogste reeks, waarin hij ook aantrad. Eén seizoen werd hij nadien uitgeleend aan Laval, daarna getransfereerd naar Nîmes waarmee hij kampioen speelde in de tweede klasse – goed voor 30 goals in twee seizoenen – en waarmee hij het volgende seizoen 27 wedstrijden speelde in de Ligue 1.

BV2B9063
BV2B9063

Exclusiefvoor MyKVK leden

Content van onze club, die alleen abonnees en/of leden van de club, kunnen zien.