WhatsApp Image 2021 06 15 At 08.56.53
WhatsApp Image 2021 06 15 At 08.56.53

Ervaren speler voor KVK

Als MyKVK-lid ben je niet alleen lid van onze fantastische club, maar krijg je ook het recentste transfernieuws als eerste te weten. Log je hieronder in met jouw MyKVK-profiel en leer onze allernieuwste aanwinst kennen.

Mailingsvisual Delle
Mailingsvisual Delle

Ervaren Joris Delle komt naast Marko Ilic

KV Kortrijk en Joris Delle hebben een contract voor twee seizoenen afgesloten. De Fransman was transfervrij en komt terug keepen in België nadat hij in 2013-2014 een sterk seizoen speelde als huurspeler bij Cercle Brugge.

Joris is geboren in Briey in Lotharingen in Oost-Frankrijk. Hij kreeg er zijn eerste profcontract bij FC Metz waarmee hij 38 wedstrijden speelde in de Ligue 2.

Meteen werd hij aangetrokken door OGC Nice waar hij vooral doublure was van David Ospina. Omdat hij te weinig aan spelen toe kwam, ging hij in op een voorstel tot huur aan Cercle Brugge. Daar posteerde coach Lorenzo Staelens hem op de vijfde speeldag in zijn team in de plaats van Bram Verbist en daar bleef hij ook de rest van het seizoen staan.

Einde huur keerde Joris terug naar OGC Nice waar Ospina vertrok naar Arsenal. En waar coach Claude Puel van hem zijn titularisdoelman wou maken. Maar tijdens de voorbereiding op het seizoen scheurde Joris zijn kruisband en weg was zijn droom.

Hij trok – eenmaal hersteld – naar tweedeklasser Racing Lens waar hij 20 matchen speelde, dan naar NEC in Nederland voor 70 wedstrijden in twee seizoenen. Feyenoord haalde hem erbij maar daar kwam hij amper in de basis. Dus ging hij in op het aanbod van het Zuid-Afrikaanse Orlando Pirates, een ongelukkige keuze want het beviel de Fransman daar niet. Al in oktober verzocht hij de club om het contract te verbreken zodat hij kon terugkeren naar Europa.

De Kortrijkse scouting zocht contact en haalde Joris Delle binnen om met zijn ervaring naast de jonge Marko Ilic te staan.

KVK wenst Joris van harte welkom bij de warme familieclub die hem ongetwijfeld weer het plezier van het voetbal zal teruggeven.