GVW0533
GVW0533

OHL beslist match in eerste helft : 3-1

Na de bekeruitschakeling tegen Standard had KVK met de competitie nog één doel voor ogen. Coach Elsner startte in en tegen OH Leuven zonder Gano in de spits. Kregen wel een basisplaats : Ocansey en Jonckheere.

12/02/2021
OHL KVK2
OHL KVK2

Superefficiënt Leuven scoort drie keer voor rust

De Kerels die nog altijd de top acht en dus PO2 in het vizier wilden houden, moesten bij vriestemperaturen van -5 aan de bak tegen een van de seizoensrevelaties. In de heenmatch kwamen de Leuvenaars met 0-3 winnen en dus was KVK gebrand op revanche.

OHL kreeg het initiatief in handen en de rood-witten loerden op de counter, maar kregen snel het deksel op de neus. Al na enkele minuten had Henry de 1-0 binnen bereik maar Ilic redde eerst nog knap, vijf minuten later scoorde de Leuvense topschutter toch de 1-0. Op assist van ex-Kerel Mercier kopte Henry de bal in doel. Net daarvoor had Selemani voor het eerst gedreigd voor de Kerels maar zijn goed getrapte vrije trap werd door Romo in corner verwerkt.

Na het Leuvense overwicht kwamen de bezoekers beter in de match, de poging van Chevalier werd gekeerd door Romo, Makarenko keilde naast. Toen iedereen hoopte op de gelijkmaker, verdubbelde Leuven zijn voorsprong. Een doorgekopte hoekschop belandde opnieuw bij Henry, die Ilic voor de tweede keer versloeg : 2-0.

KVK moest nu uit zijn pijp komen wilde het nog iets van de match maken en deed dat ook. Gueye trapte van dichtbij op de Leuvense doelman, die kort daarna ook De Waeles poging van ver pakte. Even voorbij het half uur moest Leuven met tien verder toen Malinov met twee keer geel werd weggestuurd.

Ook met een man minder bleef Oud-Heverlee Leuven de lakens uitdelen en vier minuten voor de rust kon het zelfs een derde keer scoren : na een snelle counter werkte Sowah beheerst af : 3-0 en match zo goed als gespeeld aan de rust.

OHL KVK3
OHL KVK3

Sterke tweede helft levert maar één goal op

Elsner probeerde in de rust de bakens te verzetten en bracht Gano in plaats van Jocnkheere. Die miste bij zijn eerste baltoets al meteen een reuzekans toen hij van heel dichtbij kon afwerken voor doel, maar Romo redde nog op de lijn. Bij zijn tweede poging had Zinho wel succes. Selemani zorgde voor de perfecte voorzet en Gano kopte krachtig de aansluitingstreffer binnen : 3-1.

KVK ging nu volop in een comeback geloven en werd heer en meester op het middenveld. Gano, alweer hij, schoot voorlangs, de poging van Selemani werd door de Leuvense defensie afgeblokt. De druk van de rood-witten werd nog groter en Gueye lukt ei zo na de 3-2, maar Ngawa redde nog op de lijn en ook de ingevallen Hendrickx waagde zijn kans maar besloot naast. Gaëtan toonde zich later in de match maar trapte toen over. Net voor het einde van de match werd hij ook nog eens in het straatje gestuurd door Rougeaux, maar Hendrickx vond Romo op zijn weg.

Kortrijk verdiende een tweede (en misschien wel een derde?) treffer maar kreeg die uiteindelijk niet, maar kan zich wel optrekken aan een uitstekende tweede helft met veel aanvallend voetbal en een karrevracht aan kansen.

Na de helse opeenvolging van wedstrijden krijgen de Kerels nu wat ademruimte. Pas op 21 februari spelen ze hun volgende match : in en tegen Anderlecht. Aftrap om 13.30u.